Γαλλογερμανική πρωτοβουλία για ανηλίκους

Γαλλογερμανική πρωτοβουλία για ανηλίκους

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γαλλογερμανική πρωτοβουλία για την υποδοχή στην Ευρωπαϊκή Ενωση ανήλικων μεταναστών που διέμεναν στη Μόρια ανακοίνωσε χθες η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ. «Η Γερμανία και η Γαλλία θα συμμετάσχουν, ελπίζω και άλλες χώρες-μέλη» της Ε.Ε., ανέφερε η κ. Μέρκελ, η οποία εκτίμησε ότι η τραγωδία στον καταυλισμό της Μόριας θα πρέπει να ωθήσει τις χώρες της Ενωσης να καταλήξουν «επιτέλους» σε μια κοινή μεταναστευτική πολιτική, η οποία σήμερα «δεν υπάρχει».

Εν τω μεταξύ, με επιστολή τους προς τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, 16 βουλευτές από την Ενωση Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών ζητούν να υποδεχθούν οι ευρωπαϊκές χώρες 5.000 πρόσφυγες από την Ελλάδα. Στη χειρότερη περίπτωση μάλιστα, τονίζουν ότι θα πρέπει η Γερμανία να αναλάβει μόνη της την ηθική ευθύνη. «Το ζητούμενο δεν είναι πια μια ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου, αλλά η παροχή προφανούς ανθρωπιστικής βοήθειας. Σας παρακαλούμε να φιλοξενήσει η Γερμανία, ει δυνατόν από κοινού με άλλα κράτη της Ε.Ε., αλλά στη χειρότερη περίπτωση και μόνη, 5.000 πρόσφυγες από την ελληνική ενδοχώρα», αναφέρεται στην επιστολή.

Ανάμεσα σε εκείνους που συνυπογράφουν την έκκληση είναι ο πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων Νόρμπερτ Ρέτγκεν, υποψήφιος διάδοχος της Μέρκελ, ενώ παρόμοιες διαθέσεις έχει εκφράσει και ο έτερος δελφίνος, πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Αρμιν Λάσετ, ο οποίος είχε επισκεφθεί πρόσφατα τη Μόρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή