Τουρκικό ΥΠΕΞ: Να αποσύρει η Ελλάδα τα πλοία γύρω από το Ορούτς Ρέις

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Να αποσύρει η Ελλάδα τα πλοία γύρω από το Ορούτς Ρέις

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μεροληπτική» χαρακτήρισε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών την ανακοίνωση των ηγετών της MED-7, μία ημέρα μετά την Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη στην Κορσική, επαναλαμβάνοντας πως η Άγκυρα παραμένει «ανοιχτή σε διάλογο άνευ όρων» με την Ελλάδα. Κάλεσε μάλιστα την Ελλάδα «να αποσύρει τα πολεμικά της πλοία γύρω από το Ορούτς Ρέις» προκειμένου να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης.

Ειδικότερα σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι υποστήριξε πως η Ελλάδα πρέπει «άνευ όρων να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία» ώστε να εκκινήσει διάλογος και να υπάρξει συνεργασία στην περιοχή.

Στο κείμενο των συμπερασμάτων τους οι ηγέτες των επτά μεσογειακών χωρών εξέφραζαν την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα και την Κύπρο για τις επανειλημμένες παραβιάσεις κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων, όπως και για τις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας. 

Απηύθυναν επίσης κάλεσμα σε όλες τις χώρες της περιοχής να συμμορφωθούν με το διεθνές δίκαιο, ενθαρρύνοντας όλες τις πλευρές να επιλύσουν τις διαφορές τους μέσω του διαλόγου και της διαπραγμάτευσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή