Επιχείρηση αντεπίθεσης από Φ. Γεννηματά

Επιχείρηση αντεπίθεσης από Φ. Γεννηματά

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως σημείο εκκίνησης μιας πολυμέτωπης αντεπίθεσης βλέπουν στο Κίνημα Αλλαγής την άνοδο της Φώφης Γεννηματά στη Θεσσαλονίκη την ερχόμενη εβδομάδα. 

Οπως αποτυπώθηκε, άλλωστε, σαφώς και στην ομιλία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ την Τετάρτη σε Κοινοβουλευτική Ομάδα και Πολιτικό Συμβούλιο, το σύνθημα της ηγεσίας είναι ότι τώρα, με τις συνθήκες που διαμορφώνονται σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, η Χαρ. Τρικούπη έχει μπροστά της μια καθαρή ευκαιρία να ενισχύσει το στίγμα της, εκμεταλλευόμενη τον χώρο που εκτιμά ότι θα δημιουργηθεί από τα συνεχή «αγκάθια» στην κυβερνητική πορεία, αλλά και την έλλειψη βηματισμού και τα ηθικά πλήγματα που έχει δεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ τους τελευταίους μήνες. 

Η κ. Γεννηματά θα παρουσιάσει επί της ουσίας στη συμπρωτεύουσα την αντιπρόταση του ΚΙΝΑΛ στην εισήγηση της επιτροπής Πισσαρίδη για την οικονομία και το Ταμείο Ανάκαμψης, την οποία έχει εξαρχής απορρίψει ως «βαθιά συντηρητική». Σε αυτή την κατεύθυνση, η ομιλία της αναμένεται να έχει και ιδεολογικό χρώμα, με στελέχη του ηγετικού πυρήνα να υπογραμμίζουν ότι το μήνυμα που θα σταλεί θα αφορά «όχι μόνο την οικονομία, αλλά και την κοινωνία».

Εν ολίγοις, πέρα από την παρουσίαση συγκεκριμένων θέσεων για την κατεύθυνση των ευρωπαϊκών πόρων και το παραγωγικό μοντέλο της χώρας σε βάθος τετραετίας, εκτιμάται ότι η πρόεδρος του Κινήματος θα επιχειρήσει να εκπέμψει ένα διευρυμένο πολιτικό μήνυμα από τη ΔΕΘ, με βασικό αποδέκτη τα προοδευτικά ακροατήρια, όπου η Χαρ. Τρικούπη διαβλέπει πρόσφορο έδαφος για αύξηση της επιρροής της.

Επιπλέον, σε δεύτερο επίπεδο, εκτιμάται πως στο μέτωπο της οικονομίας –και ειδικότερα σε ευαίσθητους κοινωνικά τομείς όπως τα εργασιακά– αντικατοπτρίζεται και ένα πεδίο το οποίο θα βοηθήσει το ΚΙΝΑΛ να ξεδιπλώσει με σαφήνεια το αντισυντηρητικό πρόσημο της αντιπολιτευτικής του ατζέντας, εξισορροπώντας σε έναν βαθμό και το κλίμα που δημιουργήθηκε στα μέσα του καλοκαιριού με τη στήριξη του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις, τις αναταράξεις που αυτή επέφερε, αλλά και την πολιτική και επικοινωνιακή ανάδειξή της εξ αριστερών.

Υψηλοί τόνοι

Την ίδια ώρα, πάντως, η ηγεσία διατηρεί τους οξείς τόνους κατά της κυβέρνησης για τα γεγονότα της Μόριας, ενώ εξαπολύει πυρά και για ελλιπή ενημέρωση στα εθνικά θέματα. Με χθεσινή δήλωσή της, η κ. Γεννηματά κατηγόρησε εκ νέου τον πρωθυπουργό για «επικίνδυνη μυστική διπλωματία», μιλώντας για απόκρυψη της έγγραφης συμφωνίας με την Τουρκία που ο ίδιος αποκάλυψε σε άρθρο του, ενώ, όσον αφορά την κατάσταση στη Λέσβο, κάλεσε το Μαξίμου να «πιέσει τώρα για δίκαιη κατανομή των αιτούντων άσυλο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή