Αδ. Γεωργιάδης: Καταλαβαίνουν ότι οι προκλήσεις δεν τους οδηγούν πουθενά

Αδ. Γεωργιάδης: Καταλαβαίνουν ότι οι προκλήσεις δεν τους οδηγούν πουθενά

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ελπίδα ότι θα επικρατήσει μεγαλύτερη ψυχραιμία από την τουρκική πλευρά, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης στον ΣΚΑΙ. «Αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι αυτή η πολιτική των προκλήσεων δεν τους οδηγεί πουθενά», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι η Άγκυρα αρχίζει να μειώνει σιγά – σιγά τις προκλήσεις της, «διότι να τα βάλει ο Ερντογάν με όλο τον πολιτισμένο κόσμο, το θεωρώ αδιανόητο».

Επιπλέον, χαρακτήρισε πρωτοφανή την πολιτική και διπλωματική υποστήριξη που έχει λάβει η Ελλάδα αλλά και τη στρατιωτική «με την έννοια των συμφωνιών που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός».

Επισήμανε μάλιστα ότι η Αθήνα έχει στείλει το μήνυμα στην Άγκυρα πως εάν κινηθεί προς σύγκρουση, έχει να χάσει, ενώ αν κατευθυνθεί προς την ειρήνη και τη συνεννόηση, έχει καλόπιστους συνομιλητές για να βρεθεί λύση.

«Από τη μια ο Μητσοτάκης ενισχύει τις Ένοπλες Δυνάμεις, από την άλλη διπλωματικά ενισχύει την Ελλάδα και από την άλλη προτείνει στον Ερντογάν διάλογο και προσφυγή στη Χάγη αν ο διάλογος δεν αποδώσει, για τα μοναδικά θέματα που συζητά η Ελλάδα, δηλαδή για την υφαλοκρηπίδα και τον καθορισμό της ΑΟΖ», υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης.

Ως «θετικό βήμα» χαρακτήρισε τη μη ανανέωση της Navtex και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Το γεγονός ότι φαίνεται ότι δεν ανανεώνει τη Navtex (η Τουρκία) είναι ένα θετικό βήμα και ως τέτοιο το αξιολογούμε και το παρακολουθούμε» δήλωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή