Τουρκικό υπουργείο Ενέργειας: Για συντήρηση η επιστροφή του «Ορούτς Ρέις»

Τουρκικό υπουργείο Ενέργειας: Για συντήρηση η επιστροφή του «Ορούτς Ρέις»

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συντήρηση του σεισμογραφικού σκάφους και όχι σε βήμα αποκλιμάκωσης αποδίδει το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας την επιστροφή του Ορούτς Ρέις στο λιμάνι της Αττάλειας.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι είναι διαδικασία ρουτίνας σε όλες του τις έρευνες, να επιστρέφει στο λιμάνι μετά από κάποιο χρονικό διάστημα για συντήρηση και αλλαγή προσωπικού και πως αργότερα θα συνεχίσει τις εργασίες του.

Την Κυριακή, ο τουρκικός Τύπος, όπως η φιλοκυβερνητική Γενί Σαφάκ έγραψε ότι η επιστροφή του τουρκικού σκάφους και η μη ανανέωση της σχετικής Navtex οφείλεται στις συζητήσεις στο ΝΑΤΟ, κάτι που δεν επιβεβαιώνει το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας.

Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία ανέφερε ότι η επίκληση της συντήρησης του Ορούτς Ρέις, δίνει τη δυνατότητα στην Άγκυρα να κρατήσει στο λιμάνι το σεισμογραφικό και να μην εκδώσει Navtex μέχρι και το τέλος του μήνα, οπότε θα γίνει η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για τη λίστα με τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή