ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ προς τους μαθητές: Φοράμε τη μάσκα όπως εμείς οι μύωπες τα γυαλιά

ΠτΔ προς τους μαθητές: Φοράμε τη μάσκα όπως εμείς οι μύωπες τα γυαλιά

Παραλληλίζοντας τη χρήση της μάσκας με αυτή των γυαλιών «για εμάς τους μύωπες», η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου έστειλε από το Καστελλόριζο το μήνυμά της στα παιδιά για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Μετά την παρουσία της στη Θεία Λειτουργία για την εορτή της Υψωσης του Τιμίου Σταυρού στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Μεγίστη, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη το πρωί της της Δευτέρας στα σχολεία του νησιού των Δωδεκανήσων για την τελετή του αγιασμού, ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσκεψή της στο Καστελλόριζο.

Στο μήνυμά της η Πρόεδρος είπε απευθυνόμενη στα παιδιά και του νησιού και όλης της Ελλάδας: «Ανοίγεται μπροστά σας μια καινούργια σχολική χρονιά γεμάτη υποσχέσεις: να μάθετε καινούργια πράγματα, να διευρύνετε τους ορίζοντές σας, να γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας. Δεν είναι όμως μια χρονιά σαν τις προηγούμενες. Φέτος, εκτός από τα τετράδια και τα βιβλία σας θα πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας ένα καινούργιο εξάρτημα: τη μάσκα. Σαν σκέψη μπορεί να μη σας φαίνεται ευχάριστη, στην πορεία όμως θα διαπιστώσετε ότι με τη συνεχή χρήση θα ξεχάσετε την παρουσία της. Θα γίνει μια συνήθεια. Κάτι όπως τα γυαλιά, για εμάς τους μύωπες.

«Φορώντας την και τηρώντας τους κανόνες προστασίας, δεν διασφαλίζετε μόνο την υγεία σας, την υγεία των φίλων, των δασκάλων σας, των γονιών σας, της γιαγιάς και του παππού σας. Κάνετε κάτι πιο σημαντικό: δείχνετε ότι αποτελείτε υπεύθυνα μέλη της κοινότητας, ότι ενδιαφέρεστε για τον διπλανό σας, ότι συνειδητοποιείτε πως η ατομική μας ευτυχία εξαρτάται απόλυτα από την ευτυχία του συνόλου,» ανέφερε η κα Σακελλαροπούλου.

«Διαβαίνοντας σήμερα το πρωί την πόρτα του σχολείου σας, διψάτε να μάθετε. Εχετε ερωτήματα και ζητάτε απαντήσεις. Είναι μια ανάγκη, από την οποία δεν πρέπει να παραιτηθείτε ποτέ. Αυτή η περιέργεια θα σας βοηθήσει να αναπτυχθείτε πνευματικά, να πλουτίσετε την κατανόηση και την ευαισθησία σας, να αποκτήσετε αυστηρά κριτήρια κι έτσι να διακρίνετε το σωστό από το λάθος, το δίκαιο από το άδικο, την αλήθεια από το ψέμα. Σας εύχομαι ολόψυχα καλό ξεκίνημα στο πιο όμορφο ταξίδι της ζωής του ανθρώπου, το ταξίδι προς τη γνώση. Καλή χρονιά!» ευχήθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στους μαθητές.