Αλ. Τσίπρας για σχολεία: Η κυβέρνηση παίζει το παιχνίδι του αναρμόδιου

Αλ. Τσίπρας για σχολεία: Η κυβέρνηση παίζει το παιχνίδι του αναρμόδιου

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης επιφύλαξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις του για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. «Η σχολική χρονιά που ξεκινά σήμερα δεν μοιάζει με καμία άλλη. Παρόλα αυτά τα σχολεία ανοίγουν και είναι όλα όπως ακριβώς ήταν όταν έκλεισαν. Καμία ιδιαίτερη προετοιμασία για να αντιμετωπισθεί η νέα πραγματικότητα» σχολίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτοντας: «Ούτε προσλήψεις περισσότερων εκπαιδευτικών, ούτε καθαριστών και καθαριστριών για να απολυμαίνουν τακτικά τις αίθουσες. Αντ΄ αυτού, στο δημοτικό αυξάνεται, αντί να μειώνεται, ο μέγιστος αριθμός μαθητών ανά τάξη. Και τα πρωτάκια μας φέτος θα είναι σε τάξεις των 27 παιδιών αντί των 22».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «το αίτημα να μοιραστούν οι τάξεις στα δύο, είναι απολύτως λογικό στις συνθήκες της πανδημίας, προκειμένου να διεξαχθεί ασφαλέστερα και ομαλότερα η φετινή σχολική χρονιά» αλλά «απαιτεί προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών και περισσότερων αναπληρωτών και όχι 20.000 λιγότερων από ότι ήταν πέρυσι» καθώς και  περισσότερες δαπάνες για να αγοραστεί εξοπλισμός και να καλυφθούν οι ανάγκες σε υποδομές, οι ανάγκες της καθαριότητας και της απολύμανσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «έχει επιλέξει να παίξει το παιχνίδι του αναρμόδιου, το παιχνίδι της ατομικής ευθύνης και της συλλογικής ενοχοποίησης».

«Αν έχεις μάσκα και παγούρι, η ευθύνη είναι δική σου. Ωστόσο η υγεία των παιδιών μας, η δημόσια υγεία αλλά και οι συνθήκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι πολύ σημαντικότερο ζήτημα από το ποιός τελικά θα αναλάβει την ευθύνη» τόνισε.

Εξέφρασε πάντως τη βεβαιότητα πως «παρά τις μεγάλες αντιξοότητες, οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι γονείς θα κάνουν φέτος ό,τι περνά από το χέρι τους για να ξεπεράσουμε όλοι μαζί τα προβλήματα και τις δυσκολίες».

Απευθυνόμενος τέλος προς τους μαθητές είπε: «Απέναντι σε ένα σύστημα που αδιαφορεί για τις συνέπειες και το μόνο που θέλει είναι να επιρρίψει την ευθύνη στη νέα γενιά, μην τους κάνετε το χατίρι. Διαψεύστε τους. Με σεβασμό στην υγεία και τη ζωή του καθενός και της καθεμιάς, ας κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κρατήσουμε τον ιό μακριά από τα σχολεία και τα σπίτια μας. Και να το ξέρετε, αυτή θα είναι μια μεγάλη νίκη της γενιάς σας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή