Η Λέσβος και το νέο σύμφωνο για τη μετανάστευση στη συνάντηση Σχοινά – Μισέλ

Η Λέσβος και το νέο σύμφωνο για τη μετανάστευση στη συνάντηση Σχοινά – Μισέλ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, τον οποίο ενημέρωσε για το ταξίδι του στη Λέσβο, ενώ συζήτησαν και για το Νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.

Όπως ανέφερε μέσω Twitter ο κ. Σχοινάς «είμαι χαρούμενος που συναντώ τον Σαρλ Μισέλ (στην περίφημη ταράτσα των συμφωνιών) για να τον ενημερώσω για το ταξίδι μου στη Λέσβο και για να συζητήσουμε για το δ και το Άσυλο καθώς και για άλλα θέματα του χαρτοφυλακίου. Είναι ώρα για μια κοινή ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική».

Νωρίτερα, η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι σε άμεση απάντηση της Ελλάδας για επιπλέον βοήθεια μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ μετά την πυρκαγιά στη Μόρια, η Δανία, η Αυστρία, η Φινλανδία, η Σουηδία και η Γερμανία έχουν προσφέρει εκατοντάδες σκηνές, κουβέρτες, κιτ για το χειμώνα και υπνόσακους.

Διαβάστε επίσης:

Ανησυχία για «Μόριες» και σε άλλα νησιά

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή