Απέπλευσε για τον Λίβανο το αρματαγωγό «Ικαρία» – Μεταφέρει 180 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας

Απέπλευσε για τον Λίβανο το αρματαγωγό «Ικαρία» – Μεταφέρει 180 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελετή απόπλου του αρματαγωγού «Ικαρία», το οποίο για δεύτερη φορά μεταφέρει μεγάλη ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας, «στο σκληρά δοκιμαζόμενο Λίβανο από τις εκρήξεις της 4ης Αυγούστου 2020 στο λιμένα της Βηρυτού», παρέστησαν ο υφυπουργός Εξωτερικών για την
Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, η πρέσβης του Λιβάνου στην Ελλάδα Ντόνα Μπαρακάτ και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ.

Απέπλευσε για τον Λίβανο το αρματαγωγό «Ικαρία» – Μεταφέρει 180 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας-1

«Το αρματαγωγό αναχώρησε με φορτίο 180 τόνων καταδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των ιδιωτικών επιχειρήσεων στην χώρα μας που προσέφεραν αφιλοκερδώς τα προϊόντα τους για να απαλύνουν την τραγωδία που βιώνει ο λαός του Λιβάνου. Περισσότερες από 500 παλέτες ειδών πρώτης ανάγκης συγκεντρώθηκαν σε 17 μόνο ημέρες, μετά την έκκληση του ΥΠΕΞ, με δεδομένη την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να οργανωθεί το σχετικό κύμα βοήθειας στον πληττόμενο λαό του Λιβάνου», τόνισε ο ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Από την πλευρά του ο ΑΓΕΕΘΑ σημείωσε πως «η Ελλάδα έχει αποδείξει και συνεχίζει να αποδεικνύει ότι δεν μένει μόνο σε λόγια συμπαράστασης, αλλά στέκεται έμπρακτα στο πλευρό του Λιβάνου, που προσπαθεί να ορθοποδήσει μετά τις φονικές εκρήξεις στο λιμάνι της Βηρυτού τον προηγούμενο μήνα».

Απέπλευσε για τον Λίβανο το αρματαγωγό «Ικαρία» – Μεταφέρει 180 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας-2

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή