Δημοσιονομική «χαλάρωση» και το 2021 ζητά ο Αλ. Τσίπρας – Συνάντηση με τον Ρέγκλινγκ

Δημοσιονομική «χαλάρωση» και το 2021 ζητά ο Αλ. Τσίπρας – Συνάντηση με τον Ρέγκλινγκ

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια των επαφών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενώ τόνισε την ανάγκη η «χαλάρωση» των δημοσιονομικών κανόνων να διαρκέσει και μετά το 2021, μέχρι δηλαδή η οικονομία να μπορέσει να επανακτήσει τις απώλειες και να βρεθεί σε σταθερή θετική και βιώσιμη τροχιά.

Υπενθυμίζεται ότι ο ESM, σε μια προσπάθεια στήριξης των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, έχει προχωρήσει στην αναστολή της ισχύος των δημοσιονομικών κανόνων, οι οποίοι προβλέπουν δημοσιονομικό έλλειμμα έως 3% του ΑΕΠ. Αυτό σημαίνει ότι οι χώρες έχουν τη δυνατότητα να δαπανήσουν όσα χρήματα επιθυμούν, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν τόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και συντονιστής των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων-Παραγωγής και Εμπορίου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, όσο και η τομεάρχης Οικονομικών, Έφη Αχτσιόγλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή