Οι εξελίξεις στην ανατ. Μεσόγειο στο επίκεντρο της συνάντησης Αναστασιάδη – Μισέλ

Οι εξελίξεις στην ανατ. Μεσόγειο στο επίκεντρο της συνάντησης Αναστασιάδη – Μισέλ

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τελευταίες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, υπό το κλίμα που διαμορφώνουν οι τουρκικές ενέργειες, θα βρεθούν στο επίκεντρο των συνομιλιών του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, που είναι σε εξέλιξη.

Η συνάντηση των δύο ανδρών πραγματοποιείται εν όψει της κρίσιμης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 24 και 24 Σεπτεμβρίου.

Χθες ο κ. Μισέλ συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Αθήνα, από όπου τόνισε πως «το θέμα της ασφάλειας στην ανατολική Μεσόγειο δεν είναι μόνο υπόθεση της Ελλάδος και της Κύπρου αλλά της Ε.Ε.». «Δείχνοντας» προς την Άγκυρα ανέφερε ακόμη πως «πρέπει να είμαστε κατηγορηματικοί και αυστηροί για να γίνουν σεβαστές αρχές που είναι σημαντικές για την Ελλάδα και την Κύπρο». «Αφετέρου», πρόσθεσε, «είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε την αγκάλη μας για να δείξουμε ότι μια ατζέντα θετική είναι δυνατόν να υπάρξει αν υπάρχει κοινή βούληση να γίνουν σεβαστές αυτές οι αρχές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή