ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Έτοιμο να αντιμετωπίσει την όποια έξαρση κρουσμάτων το ΕΣΥ

kyr-mitsotakis-etoimo-na-antimetopisei-tin-opoia-exarsi-kroysmaton-to-esy-561080758

Την πεποίθηση ότι «όπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα θα καταφέρουμε να ελέγξουμε και αυτό το διαφαινόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας» εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως το ΕΣΥ « είναι απολύτως έτοιμο να αντιμετωπίσει την όποια έξαρση των κρουσμάτων».

Κατά την συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ο πρωθυπουργός αναγνώρισε πως «υπάρχει μια λελογισμένη ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων» σημειώνοντας πως τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί «είναι λογικά και ανάλογα με την σοβαρότητα της κατάστασης».

«Εξακολουθούμε να επιμένουμε πάρα πολύ στη χρήση της μάσκας ως το ένα οριζόντιο προστατευτικό μέτρο το οποίο μπορεί να μας επιτρέψει να μην χρειαστεί να πάρουμε πιο δραστικά μέτρα στο μέλλον» ανέφερε, δηλώνοντας βέβαιος ότι «και αυτή τη φορά η ελληνική κοινωνία αλλά και η ελληνική πολιτεία θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

Παρατήρησε ακόμη πως παρά την αύξηση των κρουσμάτων η Ελλάδα εξακολουθεί και στη διαχείριση του δεύτερου κύματος να τα καταφέρνει καλύτερα από σχεδόν όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. «Αυτή την επιτυχία θα διαφυλάξουμε και μέχρι να βρεθεί οριστική λύση στο πρόβλημα, που δεν θα είναι άλλη από το εμβόλιο ή από μια τελείως αποτελεσματική θεραπεία, θα διατηρήσουμε την οικονομία μας ανοιχτή με τις ελάχιστες δυνατές εκπτώσεις και παραχωρήσεις που όλοι πρέπει να κάνουμε για να διαφυλάξουμε την υγεία όλων των συμπολιτών μας, αλλά και για να επιτρέψουμε στη χώρα να ανασάνει οικονομικά» είπε.

Αναφερόμενος στη συνέχεια στο ΕΣΥ είπε: «Το ΕΣΥ, επειδή βλέπω διάφορα στατιστικά τα οποία δεν ανταποκρίνονται πάντα στην πραγματικότητα, είναι απολύτως έτοιμο να αντιμετωπίσει την όποια έξαρση των κρουσμάτων, και σε επίπεδο κρεβατιών και σε επίπεδο κρεβατιών που έχουν να κάνουν με Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ούτως ή άλλως μέσα στον επόμενο μήνα θα δίνονται καθημερινά αλλά και εβδομαδιαία στη διάθεση του ΕΣΥ περισσότερα καινούργια κρεβάτια Εντατικών σύμφωνα πάντα με το χρονοδιάγραμμα το οποίο είχαμε θέσει, με την υποστήριξη των δωρητών οι οποίοι με τόσο μεγάλη συγκίνηση είχαν ανταποκριθεί στα αιτήματα να ενισχύσουν το ΕΣΥ με μόνιμα κρεβάτια εντατικής θεραπείας».

Στο ίδιο μήκος κύματος η κ. Σακελλαροπούλου εξέφρασε την ελπίδα «ότι θα ξαναβρούμε όλοι τη συνέπεια και την υπευθυνότητα που δείξαμε στην πρώτη περίοδο». «Είναι ανησυχητικά λίγο τα στοιχεία της χαλάρωσης, ήταν το καλοκαίρι, ήταν η μεγάλη πίεση του χειμώνα που προηγήθηκε. Ας θυμόμαστε πάντα όλοι ότι δεν μπορεί η επίκληση της ελευθερίας μας να οδηγεί στο να βάζει σε κίνδυνο τους γύρω μας και το κοινωνικό σύνολο» δήλωσε.