Μ. Χρυσοχοΐδης για Καρά Τεπέ: Περνάμε από την αταξία στην τάξη

Μ. Χρυσοχοΐδης για Καρά Τεπέ: Περνάμε από την αταξία στην τάξη

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως επιχείρηση «πρωτίστως για την προστασία της δημόσιας υγείας» αλλά και με «ανθρωπιστικό και δημοκρατικό περιεχόμενο» χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης την επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί στη Λέσβο, για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στη δομή του Καρά Τεπέ.

«Σήμερα στη Λέσβο γίνεται το αυτονόητο για μια δημοκρατική, πολιτισμένη κοινωνία. Από τους δρόμους, οι μετανάστες μεταφέρονται στη νέα δομή. Από την εγκατάλειψη στην φροντίδα. Από τους υγειονομικούς κινδύνους και τον κορωνοϊό, στην προστασία και τον έλεγχο. Από την αταξία στην τάξη» ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Όπως είπε, έχουν μεταφερθεί ήδη 1.000 άτομα στη νέα δομή, με την επιχείρηση να συνεχίζεται ομαλά.

«Είναι επιχείρηση, πρωτίστως για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά όπως προείπα έχει σαφές ανθρωπιστικό και δημοκρατικό περιεχόμενο» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τώρα, από τους νεοεισερχόμενους που ελέγχονται υγειονομικά, έχουν εντοπιστεί άλλα 21 κρούσματα κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι στην επιχείρηση μετέχουν και 70 γυναίκες αστυνομικοί που μεταφέρθηκαν στο νησί με C-130.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή