Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα διέρχεται πολλαπλές κρίσεις

Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα διέρχεται πολλαπλές κρίσεις

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πολλαπλές κρίσεις στην χώρα, εξαιτίας κατά κύριο λόγο της κυβέρνησης, έκανε λόγο από τη Θεσσαλονίκη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας το βράδυ του Σαββάτου.

Ο τέως πρωθυπουργός έκανε λόγο από το Thessaloniki Helexpo Forum για κρίση οικονομική, κοινωνική, υγειονομική, ηθική και πολιτική, μεταξύ άλλων, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «δεν λέει την αλήθεια στον λαό»και είπε ότι οι Ελληνες «δεν νιώθουν πια ασφαλείς.»

Πρόσθεσε δε ότι το κόμμα του είναι έτοιμο για μια νέα, προοδευτική διακυβέρνηση, με ένα σχέδιο που είναι αναγκαίο να εφαρμοστεί «αύριο το πρωί», με στόχο την άμεση ενίσχυση της υγείας, της παιδείας, της εργασίας, των επιχειρήσεων και των εισοδημάτων της χώρας.

Μεταξύ των προτάσεων που παρέθεσε ήταν η χορήγηση επιδομάτων στα νοικοκυριά που πλήττονται, η μόνιμη κατάργηση του τέλοθς επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα έως 40.000 ευρώ τον χρόνο, και η μείωση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στο 6%, από το 13% στο οποίο έχει μειωθεί σήμερα.

«Αυτή η κυβέρνηση εξελίσσεται σε μια μεγάλη πολιτική απάτη,» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι η κυβέρνηση «μοιράζει χαπάκια λήθης».

«Οφείλει μια συγγνώμη από κάθε Ελληνα που εξαπάτισε για το θέμα της Μακεδονίας», είπε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ επαίνεσε τον Ελληνα ομόλογό του για την πιστή τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι δεν έκανε τίποτε για να συγκρατήσει την ύφεση, μολονότι παραδέχθηκε ότι η πανδημία αποτελεί ειδική συνθήκη.

«Οταν δεν υπάρχουν αρκετά κρεβάτια στα νοσοκομεία δεν μπορούν να σε σώσουν τα φιλικά προς την κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης,» είπε επικρίνοντας την κατάσταση στο σύστημα υγείας, 14 μήνες αφού παρέδωσε την πρωθυπουργία στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για απορρύθμιση της εργασίας, καθυστέρηση στα δημόσια έργα, υποβιβασμό της Θεσσαλονίκης σε υποδεέστερη πόλη έναντι της πρωτεύουσας και σε πεδίο μόνο αλίευσης ψήφων. Εκανε μάλιστα κάλεσμα προς όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της χώρας να στεθούν στο πλευρό του.

Τέλος σχετικά με την άμυνα της χώρας ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε “καταστροφικό αφήγημα την πρόταξη της Ελλάδας ως ασπίδα της Ευρώπης.”

Η ΝΔ σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη ανέφερε τα εξής: «Ο κ. Τσίπρας κατόρθωσε το ακατόρθωτο. Αραδιάζοντας τα χιλιοειπωμένα κλισέ έδειχνε να βαριέται περισσότερο εκείνος που τα έλεγε, από αυτούς που τον άκουγαν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή