Αγκυρα για Μακρόν: Δεν μας φοβίζουν απειλές και κυρώσεις

Αγκυρα για Μακρόν: Δεν μας φοβίζουν απειλές και κυρώσεις

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο μήνυμα από την τουρκική πλευρά, με το βλέμμα σαφώς στην επερχόμενη κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. εστάλη το πρωί της Κυριακής, με φόντο τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε μια έμμεση απάντηση και στη χθεσινή νέα παρέμβαση του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος με tweet και στα τουρκικά τάχθηκε υπέρ του διαλόγου και υποστήριξε ότι η Αγκυρα «έχει λάβει το μήνυμα», ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραΐμ Καλίν, υπογράμμισε πως η Τουρκία «δεν εκφοβίζεται με απειλές ή κυρώσεις».

«Η γλώσσα των κυρώσεων, των εκβιασμών και των απειλών δεν έχει αποτέλεσμα απέναντι στην Τουρκία. Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί θα πρέπει να το κατανοήσουν», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Τούρκος αξιωματούχος.

Αναφερόμενος δε προσωπικά στον Γάλλο πρόεδρο σημείωσε πως η ανάρτησή του στα τουρκικά ήταν «ένα ωραίο βήμα», ωστόσο πρόσθεσε ότι «η ερμηνεία είναι πιο σημαντική από τα λόγια». «Θα πρέπει να δούμε το νόημα (των όσων είπε) και σε ποιο στρατηγικό πλαίσιο εντάσσονται. Κατά τη γνώμη μου, ο κ. Μακρόν δεν διαβάζει σωστά τη διεθνή πολιτική», συμπλήρωσε με νόημα.

Οι δηλώσεις του Καλίν έρχονται μόλις λίγες ώρες μετά τη νέα χθεσινή παρέμβαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είχε τονίσει πως τον λόγο τώρα έχει η διπλωματία, διατηρώντας την τακτική των μεικτών μηνυμάτων για την Ανατολική Μεσόγειο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή