Επίσημη επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στην Κύπρο

Επίσημη επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στην Κύπρο

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατ’ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η κ. Σακελλαροπούλου αφίχθη στο Προεδρικό Μέγαρο Κύπρου, όπου πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή υποδοχής της, παρουσία του ΠτΔ Ν. Αναστασιάδη, του υπουργού Άμυνας Κύπρου Χ. Πετρίδη, του πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα Κ. Κενεβέζου και πολυμελών αντιπροσωπειών Κύπρου και Ελλάδας.

Μετά την απόδοση τιμών, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στον Ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄.

Μετά το πέρας και προγραμματισμένων διευρυμένων συνομιλιών των δύο αντιπροσωπειών, θα πραγματοποιηθεί τελετή παρασημοφόρησης της κ. Σακελλαροπούλου από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας με το Μεγάλο Περιδέραιο του Τάγματος Μακαρίου Γ΄.

Στις 12:30 θα γίνει δεκτή από τον Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου Χρυσόστομο Β΄ στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, ενώ θα ακολουθήσει γεύμα προς τιμήν της. Στις 15:20 το μεσημέρι, η κα Σακελλαροπούλου θα μεταβεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου θα την υποδεχτεί ο Πρόεδρος του Σώματος Δημήτρης Συλλούρης, ενώ στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί Ειδική Συνεδρία της Ολομέλειας στο Συνεδριακό Κέντρο. Θα ακολουθήσουν συναντήσεις της κ. Σακελλαροπούλου με αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων.

Το απόγευμα, θα έχει συναντήσεις με τους συλλόγους Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων, της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων, της Επιτροπής Κατεχομένων Δήμων, του Συμβουλίου Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ και της Συντονιστικής Επιτροπής Καρπασίας.

Στις 20:00 θα παρατεθεί επίσημο δείπνο από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τιμήν της κας Προέδρου της Δημοκρατίας, του κου Π. Κοτσώνη και της αντιπροσωπείας της.

Το tweet του κύπριου προέδρου

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή