Καμπανάκι από Κικίλια: Όσες κλίνες ΜΕΘ και να έχουμε, αν δεν προσέξουμε δεν θα αντέξουμε

Καμπανάκι από Κικίλια: Όσες κλίνες ΜΕΘ και να έχουμε, αν δεν προσέξουμε δεν θα αντέξουμε

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το καμπανάκι του κινδύνου χτύπησε για άλλη μία φορά ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας πως «κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν και θα συνεχίσουμε να ανοίγουμε ΜΕΘ», ωστόσο πρόσθεσε «αν δεν προσέξουμε, αν αμελήσουμε να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, αντίθετοι με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, δεν αντέχουμε όσες και να έχουμε».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA o κ. Κικίλιας τόνισε πως τον Σεπτέμβριο του 2018 είχαμε 35 άτομα λίστα αναμονής στην Αττική για να βρουν ένα κρεβάτι ΜΕΘ και δεν είχαμε κορωνοϊό και σήμερα, δύο χρόνια μετά, με τη δική μας διακυβέρνηση, έχουμε 99 κενές κλίνες ΜΕΘ στην Αττική εν μέσω πανδημίας».

«Κανένα εθνικό σύστημα Υγείας, όσο ισχυρό και να είναι, δεν αντέχει μία γεωμετρική αύξηση του κορωνοϊού. Το είδαμε αυτό στον πρώτο κύκλο σε πολύ ισχυρά, κραταιά συστήματα Υγείας. Γι’ αυτό και αυτή η έκκληση που κάνω στους συμπολίτες μας, γι’ αυτό και αυτή η κρισιμότητα των στιγμών», επεσήμανε.

«Εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, θα συνεχίσουμε να ανοίγουμε ΜΕΘ. Στις αρχές Οκτωβρίου εγκαινιάζονται οι 50 κλίνες ΜΕΘ στο Σωτηρία και άλλες 12 στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας και ακολουθούν οι 174 μέχρι το Δεκέμβριο, που είναι η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και προχωράμε», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή