Κώστας Μπακογιάννης: Αυτά κάνει ο δήμος Αθηναίων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Κώστας Μπακογιάννης: Αυτά κάνει ο δήμος Αθηναίων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μηχανισμό του δήμου Αθηναίων στη διάθεση του κράτους, με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού και τις πληροφορίες για lockdown, έχει θέσει ο Κώστας Μπακογιάννης, σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3, ο δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε ότι το πρόβλημα είναι οριζόντιο σε όλη την πόλη και πως «κανείς δεν θα πρέπει να κάνει το λάθος να πιστέψει ότι είναι ασφαλής, καθώς ο ιός είναι αόρατος, ύπουλος και κινείται με τρομερή ταχύτητα». Ο κ. Μπακογιάννης γνωστοποίησε ότι ο δήμος Αθηναίων διενεργεί απολυμάνσεις από άκρη σε άκρη της πόλης με έμφαση σημεία κοντά σε σχολεία, νοσοκομεία και στάσεις λεωφορείων. Κληθείς να σχολιάσει τους αρνητές του ιού, τόνισε ότι σε περιόδους κρίσεων μπορεί να βγάλουμε τους καλύτερους αλλά και τους χειρότερους εαυτούς μας.  

Κώστας Μπακογιάννης: Αυτά κάνει ο δήμος Αθηναίων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού-1

Μεγάλος Περίπατος

Αναφορικά με τον Μεγάλο Περίπατο, ο Κ. Μπακογιάννης προανήγγειλε αλλαγές με νέα διαμόρφωση σε όλο το μήκος της Πανεπιστημίου, με τα έργα να ξεκινούν το 2021 αφού πρώτα γίνει διαβούλευση. «Ξεχάστε την. Πάμε για κάτι καινούριο», υπογράμμισε.

«Έχω φάει πάρα πολύ μεγάλο ξύλο για τον Μεγάλο Περίπατο. Δεν σας κρύβω ότι το περίμενα», είπε και πρόσθεσε ότι το βασικό συμπέρασμα από τις επικρίσεις αυτές είναι ότι «υπάρχουν ακόμη πολλοί Αθηναίοι που δεν έχουν παραδοθεί και που νοιάζονται για την πόλη και η δυναμική αυτή είναι που θέλει να αξιοποιήσει για να προχωρήσουμε μπροστά».

Κώστας Μπακογιάννης: Αυτά κάνει ο δήμος Αθηναίων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού-2

Για τους αστέγους

Ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι για τις ευάλωτες ομάδες έχουν λειτουργεί μια πρώτη δομή φιλοξενίας για άστεγους χρήστες, ενώ γίνονται εντατικές προσπάθειες προκειμένου να λειτουργήσει και δεύτερος χώρος έως τα Χριστούγεννα. Για τους αστέγους τόνισε ότι σε ελάχιστο χρόνο δημιουργήθηκε μια νέα πρότυπη δομή, ένα πολυδύναμο κέντρο, που συνδυάζει το υπνωτήριο με τις λειτουργίες ενός κέντρου ημέρας, δηλαδή ενός χώρου όπου μπορούν να κάνουν ντους και να πλύνουν τα ρούχα τους. Χωράει 400 ανθρώπους και έως τώρα φιλοξενεί 280 με 290 άτομα.

Για το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Ερωτηθείς για το γήπεδο του Παναθηναϊκού, ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι ελπίζει σύντομα σε καλά νέα. Δεν προχώρησε σε αποκαλύψεις, ενώ ζήτησε λίγες ακόμη ημέρες έως τις ανακοινώσεις, σημειώνοντας ότι αντιλαμβάνεται πάρα πολύ καλά την αγωνία όλων για να γίνει πράξη κάτι που συζητείται εδώ και 20 χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή