Κυρ. Μητσοτάκης: Αμεση αποζημίωση των πληγέντων

Κυρ. Μητσοτάκης: Αμεση αποζημίωση των πληγέντων

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον νομό Καρδίτσας και την πιο πληγείσα περιοχή, το Μουζάκι, επισκέφθηκε χθες ο πρωθυπουργός λίγα 24ωρα μετά το καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού», που άφησε πίσω του κρανίου τόπο. Η επίσκεψη ξεκίνησε με σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς, ενώ ο πρωθυπουργός πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τα σημεία όπου σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές και στη συνέχεια συνομίλησε με κατοίκους. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη βούληση της κυβέρνησης να αποζημιωθούν όσοι επλήγησαν «με πολύ γρήγορες διαδικασίες». Ο πρωθυπουργός ζήτησε να έρθει στην περιοχή και άλλο προσωπικό ώστε «να υπάρξει γρήγορη αποτίμηση της ζημιάς και από τη στιγμή που θα γίνει γρήγορη εκτίμηση της ζημιάς, θα στηρίξει ο κρατικός προϋπολογισμός τον ΕΛΓΑ».

Μιλώντας σε κατοίκους της περιοχής, τους ζήτησε να έχουν εμπιστοσύνη «και στις δυνατότητες της κρατικής μηχανής και στο κράτος, το οποίο πρέπει να στέκεται δίπλα στους πολίτες όταν αυτοί το έχουν περισσότερο ανάγκη», επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά τα όσα είχε πει και κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, προτάσσοντας τότε την ανάγκη μιας δυνατής κρατικής μηχανής, που μπορεί να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες, πολλές και αιφνιδιαστικές, προκλήσεις. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο «πρώτο πακέτο των 5.000 και των 8.000 ευρώ για νοικοκυριά και για επιχειρήσεις» που θα δοθεί, σημειώνοντας πως έχει ήδη ζητήσει από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, τον Χρήστο Τριαντόπουλο, «να αναλάβει εκ μέρους της γραμματείας της κυβέρνησης τον συντονισμό όλων των οικονομικών μέτρων».

Ο κ. Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται πλήρως, όπως δήλωσε αλλά και όπως έδειξε εν τοις πράγμασι με την επίσκεψη, πως «ο κόσμος είναι στενοχωρημένος και θυμωμένος», κάτι που χαρακτήρισε δικαιολογημένο, εμμένοντας στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων όσον αφορά την τήρηση των μέτρων. Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε και στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα που είχε βρεθεί στην περιοχή ένα 24ωρο πριν. «Φαίνεται αστείο να ασκείται μια κριτική από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, ο οποίος εξ όσων γνωρίζω όσο ήταν πρωθυπουργός δεν πάτησε το πόδι του στην Καρδίτσα. Ηρθε μία φορά μόνο την προεκλογική περίοδο. Αρα να μην ξεχνάμε ότι όλοι όσοι έχουν κυβερνήσει αυτό τον τόπο έχουν το μερίδιο της ευθύνης τους», είπε. Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε και το Μουζάκι, υπογραμμίζοντας πως «είχαμε προειδοποιήσει πριν από το φαινόμενο. Δράσαμε κατά τη διάρκεια του φαινομένου και τώρα ήρθε η ώρα να μεριμνήσουμε για να αποκαταστήσουμε τις μεγάλες πληγές που άφησε πίσω του, αυτό το ακραίο φαινόμενο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή