Υπ. Υγείας: Σύσκεψη για καταγραφή των κλινών ΜΕΘ και την αύξησή τους στην Αττική

Υπ. Υγείας: Σύσκεψη για καταγραφή των κλινών ΜΕΘ και την αύξησή τους στην Αττική

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύσκεψη με αντικείμενο τη σημερινή καταγραφή των κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και την περαιτέρω αύξησή τους στα Νοσοκομεία της Αττικής, πραγματοποιήθηκε το πρωί υπό τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Υπενθυμίζεται πως ο τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων αποτυπώθηκε και την Τρίτη από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, με την καταγραφή 346 νέων περιστατικών μόλυνσης από τον ιό. Βάσει των στοιχείων και πάλι η Αττική βρέθηκε στο επίκεντρο με 210 κρούσματα. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, 77 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ ανακοινώθηκαν οκτώ ακόμα καταγεγραμμένοι θάνατοι και 352 συνολικά στη χώρα. 

Εξάλλου τη Δευτέρα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας χτύπησε για άλλη μία φορά το καμπανάκι του κινδύνου, σημειώνοντας πως «κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν και θα συνεχίσουμε να ανοίγουμε ΜΕΘ», ωστόσο πρόσθεσε «αν δεν προσέξουμε, αν αμελήσουμε να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, αντίθετοι με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, δεν αντέχουμε όσες και να έχουμε».

Στη σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για το σχεδιασμό νέων κλινών ΜΕΘ στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ Αναστασία Κοτανίδου, ο Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Στάθης και ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστος Ροϊλός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή