Μ. Σχοινάς: «Στο τραπέζι» η πρόταση για το νέο Σύμφωνο

Μ. Σχοινάς: «Στο τραπέζι» η πρόταση για το νέο Σύμφωνο

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς αναφέρει ότι οι διαβουλέυσεις του Σώματος των Επιτρόπων της Ε.Ε. έφτασαν στο τέλος τους καθώς και ότι στέφθηκαν με επιτυχία. 

Ειδικότερα, ο κ. Σχοινάς αναφέρει ότι η πρόταση για ένα νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο βρίσκεται πλέον στο τραπέζι, ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκεται για ένα «εντελώς διαφορετικό σχέδιο» καθώς και για μια «φρέσκια αρχή με δράση εντός και εκτός της ένωσης». 

«Το Σώμα τον Επιτρόπων τελείωσε (τις συζητήσεις του). Αποστολή εξετελέσθη. Μετά από εκτενείς και εκτεταμένες διαβουλεύσεις με όλες τις πλευρές, η πρότασή μας για ένα νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο βρίσκεται τώρα στο τραπέζι. Παρουσιάζουμε ένα εντελώς διαφορετικό σχέδιο, μια φρέσκια αρχή με δράση εντός και εκτός της Ένωσης», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Σχοινάς. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το νέο Σύμφωνο θα συνίσταται σε δέκα νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες, ενώ εκκρεμούν πέντε ακόμα από την προηγούμενη, αποτυχημένη προσπάθεια θεσμοθέτησης μίας κοινής ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής (για τις επιστροφές, τα ΚΥΤ, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασύλου, την οργανωμένη μετεγκατάσταση από τρίτες χώρες και την εναρμόνιση των εργασιακών προδιαγραφών για άτομα στα οποία έχει χορηγηθεί άσυλο).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή