ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ

Κ. Μπακογιάννης: Διατηρούνται οι προσωρινές παρεμβάσεις μέχρι να γίνουν τα μόνιμα έργα

Κ. Μπακογιάννης: Διατηρούνται οι προσωρινές παρεμβάσεις μέχρι να γίνουν τα μόνιμα έργα

Απάντηση στα όσα λέγονται περί κατάργησης του «Μεγάλου Περιπάτου» με αφορμή την ερμηνεία που δόθηκε σε χθεσινές του δηλώσεις δίνει ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στην «Κ».

«Εχουμε πει πολλές φορές ότι το έργο είναι πιλοτικό και οι παρεμβάσεις προσωρινές. Με τη δοκιμαστική εφαρμογή των παρεμβάσεων θα βγάλουμε συμπεράσματα τα οποία θα αξιοποιηθούν. Οι πιλοτικές παρεμβάσεις στην Πανεπιστημίου όπως και στα άλλα σημεία του κέντρου θα παραμείνουν έως ότου ξεκινήσουν τα μόνιμα έργα το 2021», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης.  

Υπενθυμίζεται ότι χθες μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε σχετικά πως πρόκειται για «ένα έργο ζωντανό, ένα έργο πιλοτικό που κυκλοφοριακά λειτουργεί. Τελειώνουμε το πρώτο κομμάτι που ήταν η πιλοτική δοκιμαστική λειτουργία»».

Σε ερώτηση εάν θα ξηλωθεί η Πανεπιστημίου για να γίνει μόνιμο το έργο ο κ. Μπακογιάννης είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ: «Βεβαίως, ό,τι έχουμε κάνει αυτή τη στιγμή είναι προσωρινό. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ανάπλαση να βάφεις ένα οδόστρωμα. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ανάπλαση να βάζεις μια ζαρντινιέρα».

Όσο για το αν έχει πετύχει ως σκέψη ο κ. Μπακογιάννης είπε «βγήκε και δεν βγήκε, αυτή είναι η ειλικρινής απάντηση. Αυτή όμως ήταν και η λογική του έργου, να τρέξεις μια προσομοίωση. Θα γίνει μια νέα διαμόρφωση ολόκληρης της Πανεπιστημίου. Νέοι δρόμοι, νέα πεζοδρόμια, νέα όλα».