Αθώα η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα

Αθώα η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αθώα με σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα της έδρας κρίθηκε η Λίνα Νικολοπούλου, σύζυγος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, η οποία είχε διωχθεί ποινικά για ανάθεση το 2014, στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας, σε εταιρεία διοργάνωσης ιατρικών συνεδρίων στην οποία η ίδια ήταν επικεφαλής.

Η αθώωση της υπήρξε ομόφωνη (δικαστηρίου και με πρόταση της εισαγγελέως), από το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος που της είχε αποδοθεί, με την τότε γενική γραμματέα του υπουργείου Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου να αντιμετωπίζει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Τόσο η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα όσο και η Χριστίνα Παπανικολάου κηρύχθηκαν αθώωες από το Ε’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας όπου δικάστηκαν, ενώ μάρτυρας για την υπόθεση εξετάστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης που τότε είχε διατελέσει υπουργός αρμόδιος για θέματα Υγείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή