Κριτική Τσακαλώτου σε Τσίπρα για τα περί «πολιτικού απατεώνα»

Κριτική Τσακαλώτου σε Τσίπρα για τα περί «πολιτικού απατεώνα»

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος προσφάτως αποκάλυψε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «πολιτικό απατεώνα», άσκησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Πιο συγκεκριμένα, σε άρθρο του στην ιστοσελίδα «tvxs», ο πρώην υπουργός υποστήριξε –χωρίς να κατονομάσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης- ότι «πρέπει να είμαστε εξαιρετικά φειδωλοί όταν αποκαλούμε τους αντιπάλους μας απατεώνες».

Και εξήγησε: «Από τη μια μεριά, αυτό το είδος πολιτικής αντιπαράθεσης αποξενώνει μεγάλο μέρος των πολιτών, και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες. Και κάτι χειρότερο: πολλοί ταυτίζουν την πολιτική με αυτό το είδος αντιπαράθεσης και όχι με μια εν δυνάμει δραστηριότητα χειραφέτησης».

«Από την άλλη, ακριβώς γιατί όλοι οι αντίπαλοι μας δεν είναι, και δε θα μπορούσαν να είναι απατεώνες, αυτή η τακτική υποτιμάει τον αντίπαλο -πάντα επικίνδυνο πράγμα σε όλων των ειδών διαμαχών- και δεν είναι πειστική» έσπευσε να προσθέσει.

«Οι θεσμοί του καπιταλιστικού συστήματος εξουσίας, συμπεριλαμβανομένων της εκκλησίας και των πολιτικών κόμματων, αποτελούν πολύ σκληρά καρύδια και χρήζουν σοβαρής αντιμετώπισης» κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.

Αντίδραση Πολάκη

Πάντως η τοποθέτηση του πρώην υπουργού Οικονομικών προκάλεσε εσωκομματικές αναταράξεις, με τον Παύλο Πολάκη να του απαντά σε υψηλούς τόνους

Σε απάντησή του προς τον κύριο Τσακαλώτο μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο κ. Πολάκης, στο γνωστό ύφος, κάνει λόγο για «τρανταχτά παραδείγματα απατεώνων», και προσθέτει ότι «πρέπει κατά τη γνώμη μου να τους το φωνάζουμε δυνατά και κατάμουτρα».

Από την πλευρά της, σε ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας, μεταξύ άλλων, και την τοποθέτηση του πρώην υπουργού Οικονομικών αναφέρει: 

«Ο μισός ΣΥΡΙΖΑ παίρνει αποστάσεις από την απαράδεκτη κα Τζάκρη. Ο κ. Τσακαλώτος παίρνει αποστάσεις από την χυδαία κεντρική γραμμή του κόμματος για πολιτικούς απατεώνες. Η Νεολαία τους παίρνει αποστάσεις από τη χρήση μάσκας στα σχολεία, στηρίζοντας τις καταλήψεις! Ο κ. Τσίπρας παραμένει σταθερά θεατής και η απόσταση που τους χωρίζει από τη σοβαρότητα, δυστυχώς για τη χώρα, μεγαλώνει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή