Η κ. Σακελλαροπούλου εξήρε το έργο για τους αγνοουμένους

Η κ. Σακελλαροπούλου εξήρε το έργο για τους αγνοουμένους

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ξενάγηση στο εργαστήριο της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοουμένους (ΔΕΑ), όπου συνεργάζονται επιστήμονες και από τις δύο κοινότητες της νήσου, ολοκλήρωσε την επίσημη επίσκεψή της στην Κύπρο η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Στις συναντήσεις που είχε με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και την πολιτική ηγεσία της Κύπρου η κ. Σακελλαροπούλου μετέφερε το μήνυμα του αρραγούς ενιαίου μετώπου Αθήνας – Λευκωσίας σε μια ιδιαίτερη συγκυρία, που χαρακτηρίζεται από την τουρκική προκλητικότητα στην Αν. Μεσόγειο.

Στο εργαστήριο η κ. Σακελλαροπούλου δήλωσε εντυπωσιασμένη από το έργο της Επιτροπής, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα αυτό να επιταχυνθεί ούτως ώστε οι συγγενείς των αγνοουμένων να λάβουν σαφέστερη εικόνα για την τύχη των δικών τους ανθρώπων. «Είναι ένα θέμα που μου ήταν γνωστό, έχω συναντήσει την Επιτροπή Αγνοουμένων και στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Το έργο του εργαστηρίου είναι πάρα πολύ σημαντικό, το δικαίωμα των ανθρώπων να γνωρίζουν την τύχη των δικών τους και να έχουν μια ταφή, να ξέρουν πού βρίσκονται», ανέφερε και χαρακτήρισε «πραγματικά εξαιρετική τη δουλειά που κάνουν αυτοί οι νέοι επιστήμονες, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, που συνεργάζονται». 

Η κ. Σακελλαροπούλου επισήμανε ότι το θέμα αφορά και τις δύο κοινότητες και «δείχνει πόσο μπορούν οι κοινότητες να συνεργαστούν για ένα τόσο όχι επιστημονικό μόνο, αλλά καθαρά ανθρωπιστικό έργο». Την Τρίτη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στην Πράσινη Γραμμή και επισκέφθηκε τα Φυλακισμένα Μνήματα και τον Τύμβο Μακεδονίτισσας, όπου και ξεναγήθηκε από τον υπουργό Αμυνας Χ. Πετρίδη και τον αρχηγό ΓΕΕΦ Α/Σ Δ. Ζερβάκη στο ομοίωμα του στρατιωτικού μεταγωγικού «Νοράτλας» που βρίσκεται στην περιοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή