ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη νέα ΜΕΘ του «Σωτηρία» Καραμανλής και Τασούλας

sti-nea-meth-toy-sotiria-karamanlis-kai-tasoylas-561091336

Το νοσοκομείο «Σωτηρία» και την υπό κατασκευή πτέρυγα ΜΕΘ επισκέφθηκαν, το πρωί της Πέμπτης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, μαζί με τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα.

Τους κ.κ. Κ. Καραμανλή και Κ. Τασούλα συνόδευαν ο πρόεδρος Τιμολέων Κατσίπος και ο διευθύνων σύμβουλος Αθανάσιος Γάνναρης της Κτιριακές Υποδομές ΑΕ.

Οι εργασίες κατασκευής της μεγαλύτερης σε μέγεθος μονάδας ΜΕΘ σε νοσοκομείο στην χώρα μας, στο «Σωτηρία», δυναμικότητας 50 κλινών, έγιναν με γρήγορους ρυθμούς και βρίσκονται πλέον σε τελικό στάδιο. Το έργο αποτελεί δωρεά της Βουλής των Ελλήνων και την υλοποίηση του έχει αναλάβει η κρατική κατασκευαστική εταιρεία ΚτΥπ (Κτιριακές Υποδομές ΑΕ).

«Η δωρεά από τη Βουλή οκτώ εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να κατασκευαστούν 50 ΜΕΘ στο νοσοκομείο “Σωτηρία”, αποτελεί σημαντική στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, σε μία περίοδο που κάθε κλίνη είναι πολύτιμη” τόνισε σε δηλώσεις του ο κ Καραμανλής. “Πρόκειται- πρόσθεσε – για ένα σημαντικό έργο που θα ανακουφίσει το ΕΣΥ σε μια κρίσιμη περίοδο πανδημίας, το οποίο αποπερατώνεται σε χρόνο-ρεκόρ, χάρις στις προσπάθειες και την αυταπάρνηση των εργαζομένων της ΚτΥπ».