ΣΥΡΙΖΑ

Μηχανισμό κυρώσεων εισηγείται ο Αλ. Τσίπρας μετά τις αιχμές Τσακαλώτου

michanismo-kyroseon-eisigeitai-o-al-tsipras-meta-tis-aichmes-tsakalotoy-561091696

Την όχλησή του για τη χθεσινή διαφοροποίηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου εκδήλωσε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας το πρωί στο διευρυμένο Πολιτικό Κέντρο του κόμματος.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «λάθη επικοινωνίας που θολώνουν το στίγμα και τις συλλογικές μας αποφάσεις» και που παράλληλα δίνουν, όπως πρόσθεσε, «ευκαιρίες στην κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη να βγουν από τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν φέρει τους εαυτούς τους και τη χώρα».

Μάλιστα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προανήγγειλε ένα πλαίσιο αυξημένης επιτήρησης του δημοσίου λόγου του κόμματος εισηγούμενος τη σύσταση επιτροπής δεοντολογίας με δυνατότητα επιβολής κυρώσεων. 

«Οφείλουμε προς αυτή τη κατεύθυνση να πάρουμε συγκεκριμένες αποφάσεις και πολιτικά και οργανωτικά μέτρα» είπε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Να αποφασίσουμε συγκεκριμένους κανόνες και διαδικασίες, που θα τηρούνται από όλους. Και για όποιον τους παραβαίνει θα υπάρχουν κυρώσεις. Και ταυτόχρονα είναι σημαντικό να ενισχύσουμε τις συλλογικές μας διαδικασίες, ώστε η διαφορετική άποψη να κατατίθεται στα συλλογικά όργανα και να αποφασίζουμε συλλογικά».

Χθες, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ άδειασε τον Αλέξη Τσίπρα, γράφοντας σε άρθρο του ότι «πρέπει να είμαστε εξαιρετικά φειδωλοί όταν αποκαλούμε τους αντιπάλους μας απατεώνες», με αφορμή πρόσφατη αποστροφή του κ. Τσίπρα κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή. 

«Ολοι οι αντίπαλοί μας δεν είναι, και δεν θα μπορούσαν να είναι, απατεώνες, αυτή η τακτική υποτιμάει τον αντίπαλο…», ανέφερε επίσης ο κ. Τσακαλώτος.