Επιστολική ψήφος μέχρι νεωτέρας

Επιστολική ψήφος μέχρι νεωτέρας

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλήρως δυσλειτουργικό αποδείχθηκε το εγχείρημα του ελληνικού Κοινοβουλίου για εξ αποστάσεως συμμετοχή των βουλευτών στις ονομαστικές ψηφοφορίες, μέσω κινητού ή υπολογιστή και πιστοποίηση των προσώπων με εικόνα και ήχο, που είχε στόχο την αποφυγή συνωστισμού λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, κατά την εικονική δοκιμή που έγινε με 50 φυσικά πρόσωπα, το σύστημα μέτρησε 76 επιτυχημένες συνεδρίες από τις συνολικά 104, παρατηρήθηκαν 26 αποτυχημένες απόπειρες εισόδου και πολλαπλά προβλήματα κακής σύνδεσης, ενώ διαπιστώθηκε ότι για να ψηφίσουν 300 βουλευτές μόλις 5 άρθρα θα απαιτούνταν ισάριθμες ώρες με τους συμμετέχοντες καθηλωμένους για τον κίνδυνο απώλειας της σύνδεσης.

Δεδομένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που υπαγορεύουν ταυτόχρονη παρουσία μόνο 50 βουλευτών στην Ολομέλεια, η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε τη διεύρυνση της κλασικής αλλά εγγυημένης «συνταγής» της επιστολικής ψήφου και αναζητεί παράλληλα εναλλακτικές τεχνολογικές μεθόδους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή