Επίσκεψη Τσίπρα στον «Ευαγγελισμό»

Επίσκεψη Τσίπρα στον «Ευαγγελισμό»

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίσκεψη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.      

Προσερχόμενος στο νοσοκομείο και ακολουθώντας το πρωτόκολλο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θερμομετρήθηκε, ώστε να εισέλθει στους εσωτερικούς χώρους, όπου είχε συζητήσεις με τους επικεφαλής των κλινικών, τη διοίκηση του νοσοκομείου και το Σωματείο Εργαζομένων.

Ο κ. Τσίπας, μετά την επίσκεψή του, έκανε λόγω για «κρίσιμη» κατάσταση λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού και έκανε έκκληση στον πρωθυπουργό, για αύξηση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ και δωρεάν τεστ για όλους.

«Προφανώς η επιβάρυνση του ΕΣΥ είναι αυτήν την ώρα πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με αυτή που είχαμε στην πρώτη φάση της πανδημίας. Είναι προφανές ότι δε μείναμε ασφαλείς, παρά τις μεγαλοστομίες της πρώτης περιόδου και υπάρχουν σαφέστατες ευθύνες ιδίως στο άνοιγμα του τουρισμού, στο άνοιγμα της οικονομίας» τόνισε και συνέχισε λέγοντας «το κρίσιμο, η μεγαλύτερη όλων των ευθυνών είναι ότι δεν αξιοποιήθηκε αυτός ο χρόνος προκειμένου να ενισχυθούν τα δημόσια νοσοκομεία και η πρωτοβάθμια φροντίδα, προκειμένου να ενισχυθεί η πρώτη γραμμή της μάχης» 

«Χειροκροτούσαμε τους νοσηλευτές και τους γιατρούς», «άλλοι μέσα από την ψυχή μας άλλοι όμως υποκριτικά» είπε, μεταξύ άλλων.

«Το καλύτερο χειροκρότημα εκείνη την ώρα θα ήταν η ενίσχυση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ που σήμερα είναι 5% μικρότερος ο αριθμός των μόνιμων και έκτακτων εργαζόμενων στο ΕΣΥ απ’ ότι ένα χρόνο πριν» πρόσθεσε.

«Η πρόνοια ενίσχυσης της δημόσιας υγείας και του κοινωνικού κράτους σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη. Κι αν ένα δίδαγμα μπορούμε να βγάλουμε από την πανδημία είναι να την αξιοποιήσουμε για να στηρίξουμε το ΕΣΥ που πολύ φοβάμαι αν συνεχιστούν έτσι τα πράγματα και με την εγκληματική αμέλεια που δείχνει η κυβέρνηση πολύ γρήγορα θα επιβαρυνθεί και θα βρεθούμε σε οριακές καταστάσεις. Ας ελπίσουμε να τις αποφύγουμε. Και η ευθύνη δεν ανήκει στους πολίτες και στους γιατρούς, η ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Τον Αλέξη Τσίπρα συνόδευε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον αρμόδιο Τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή