Προσπάθεια ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο από την εσωστρέφεια

Προσπάθεια ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο από την εσωστρέφεια

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στη δύσκολη θέση να προσπαθεί να βγει από μια εσωκομματική περιδίνηση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Η συνταγή που θα ακολουθηθεί δεν θα είναι διαφορετική: στήριξη του προέδρου και αλλαγή ατζέντας με σκληρή αντιπολίτευση.

Το ένα μετά το άλλο τα στελέχη της Κουμουνδούρου έσπευσαν να πάρουν αποστάσεις από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος στην αρχή της πολιτικής σεζόν επέλεξε να «αδειάσει» τον πρόεδρο σχετικά με όσα έχει αναφέρει περί «πολιτικής απάτης» της Ν.Δ. Οι «σύντροφοι» του τέως υπουργού Οικονομικών προτίμησαν τη σιωπή προκειμένου να μην ρίξουν κι άλλο λάδι στη φωτιά. Ο εκπρόσωπος Tύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο Open επισήμανε πως «ακριβώς επειδή το επόμενο διάστημα θα δούμε μεγάλες επιθέσεις απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι πάρα πολύ σημαντικό το σύνολο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να είναι πολύ προσεκτικό στον δημόσιο λόγο του και να μην δίνουμε καμία λαβή».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Κώστας Ζαχαριάδης, που μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι «η κοινωνία περιμένει από εμάς πολλά περισσότερα», συμπληρώνοντας πως «όταν δημιουργείται μια διαφορετική εικόνα, ο καθένας από εμάς νομίζω ότι έχει την ευθύνη και την πείρα να εκπέμψει το σωστό στίγμα της ενότητας και της καθημερινής δουλειάς».

Υψηλοί τόνοι

Μετά τη Ζανέτ Τσίπρα, που μίλησε ακόμα και για παραίτηση των διαφωνούντων, τους τόνους επέλεξε να ανεβάσει ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος μιλώντας στον Alpha 9,89 χαρακτήρισε απαράδεκτη την παρέμβαση του Ευκλείδη Τσακαλώτου. «Οφείλει να συζητάει τέτοιες διαφωνίες στα όργανα με τους συντρόφους. Οχι μέσω Facebook. Γιατί αν το κάνουμε όλοι αυτό για αυτά που διαφωνούσαμε με τον κ. Τσακαλώτο, εκεί να δείτε τι θα γίνει». Για αστοχίες που υπάρχουν από τις διάφορες πλευρές έκανε λόγο ο Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στον ANT1 και, απευθυνόμενος στους συντρόφους του, ζήτησε να κάνουν «ειρήνη».

Το Πολιτικό Συμβούλιο της Δευτέρας θεωρείται κρίσιμο, αφού ο Αλέξης Τσίπρας, συγκαλώντας το διευρυμένο όργανο των «41», θέλει να κάνει σαφές ότι η «Προοδευτική Συμμαχία» θα παίξει σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και για περιπτώσεις πειθαρχικών παραπτωμάτων.

Εστιάζοντας στα αντιπολιτευτικά καθήκοντά του, πάντως, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με μια ανακοίνωσή του έδειξε πως, προς το παρόν τουλάχιστον, κάνει ανακωχή με την ηγετική ομάδα. Συγκεκριμένα, επιτέθηκε στον Θεόδωρο Σκυλακάκη με αφορμή την κόντρα τους στη Βουλή για τις ΜΕΘ. Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε τον «Ευαγγελισμό» και κατηγόρησε το Μαξίμου για την κατάσταση στη δημόσια υγεία, δηλώνοντας πως «η ευθύνη δεν ανήκει στους πολίτες και στους γιατρούς, η ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση». Ασκησε κριτική τονίζοντας πως δεν πραγματοποιήθηκε ούτε μία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή