Επικοινωνία Ν. Δένδια – ΥΠΕΞ Αρμενίας: Η Ελλάδα έτοιμη να βοηθήσει στην αποκλιμάκωση

Επικοινωνία Ν. Δένδια – ΥΠΕΞ Αρμενίας: Η Ελλάδα έτοιμη να βοηθήσει στην αποκλιμάκωση

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ομόλογό του της Αρμενίας, Ζοράμπ Μνατσακανιάν, είχε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας επιβεβαιώθηκαν οι ισχυροί δεσμοί φιλίας Ελλάδας και Αρμενίας.

Ο κ. Δένδιας καταδίκασε την απώλεια ζωών και εξέφρασε την ετοιμότητα της Ελλάδος να βοηθήσει στις προσπάθειες για άμεση αποκλιμάκωση στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Η ένταση στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ κλιμακώθηκε νωρίτερα, όταν το Αζερμπαϊτζάν ανέφερε ότι οι θέσεις του δέχτηκαν καταιγισμό πυρών από την Αρμενία.

Το Γερεβάν από την πλευρά του σημείωσε ότι ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν ενορχήστρωσε επίθεση εναντίον του Ναγκόρνο – Καραμπάχ και ότι ορισμένες κοινότητες της περιοχής αυτής, συμπεριλαμβανομένου και του διοικητικού κέντρου του, του Στεπανακέρτ, βομβαρδίστηκαν.

Και οι δύο πλευρές ανέφεραν ότι έχουν απώλειες, όχι μόνο στρατιωτών αλλά και αμάχων. Έχουν επίσης κηρύξει στρατιωτικό νόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή