Ψηλά ο πήχυς για το ΚΙΝΑΛ από Φ. Γεννηματά

Ψηλά ο πήχυς για το ΚΙΝΑΛ από Φ. Γεννηματά

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτή πρόσκληση προς το σύνολο των προοδευτικών πολιτών, συμπεριλαμβανομένων και πρώην στελεχών του χώρου που δεν μεταπήδησαν σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, απηύθυνε η Φώφη Γεννηματά κατά τη χθεσινή εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά λόγω πανδημίας.

Βασικός άξονας όσων είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ήταν η ανάδειξη της παράταξης σε «αξιόπιστη προοδευτική αξιωματική αντιπολίτευση», εκτιμώντας πως «οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και οι πολιτικοί συσχετισμοί θα αλλάξουν άμεσα», επαναφέροντας στο προσκήνιο προοδευτικές διεξόδους που, όπως υπογράμμισε, μόνο το ΚΙΝΑΛ είναι σε θέση να εκφράσει.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κ. Γεννηματά έθεσε τον πήχυ σαφώς ψηλότερα από το 8% των περασμένων εκλογών, σημειώνοντας παράλληλα πως μόνο το ΚΙΝΑΛ, αργά αλλά σταθερά, αυξάνει τις δυνάμεις του στις δημοσκοπήσεις.

Εκφράζοντας δε τη βεβαιότητα πως η άνοδος θα συνεχιστεί, συνέδεσε ξανά τη νέα υποψηφιότητά της για την ηγεσία με τις δημοσκοπικές επιδόσεις, επαναλαμβάνοντας πως θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία τον Νοέμβριο του 2021, καθώς, όπως είπε, το κίνημα «θα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση απ’ ό,τι σήμερα».

Επίθεση στη Ν.Δ.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό σε ευρεία ατζέντα θεμάτων, από την πανδημία και την οικονομία έως και τα εθνικά ζητήματα, αποτυπώνοντας εκ νέου τις διαθέσεις της Χαριλάου Τρικούπη για σκληρό ροκ κατά του Μαξίμου τους επόμενους μήνες, έχοντας μετατοπίσει τα πυρά της εμφανώς πιο εμφατικά προς τα δεξιά.

Παράλληλα, ωστόσο, σημαντικό κομμάτι της κριτικής της ήταν σαφώς προσανατολισμένο και στην περιχαράκωση του προοδευτικού χώρου και εκφράστηκε διμέτωπα, απέναντι σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτή την κατεύθυνση, η κ. Φώφη Γεννηματά απέρριψε τις «κεντρώες βλέψεις» του Κυρ. Μητσοτάκη, υπογραμμίζοντας πως οι πολιτικές του δεν έχουν καμία σχέση με τη σοσιαλδημοκρατία, ενώ πιο… καυστικές ήταν οι αναφορές της για τον Αλ. Τσίπρα, σημειώνοντας ότι «ως συνεταίρος του Καμμένου δεν μπορεί να ανασυγκροτήσει τον χώρο της Κεντροαριστεράς».

Χαρακτήρισε δε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αδύναμο αντίπαλο για τον πρωθυπουργό, συμπληρώνοντας με νόημα πως ακόμη και «αν δεν υπήρχε, ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να τον εφεύρει».  

Πρέσπες

Τέλος, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε και στη συμφωνία των Πρεσπών, επισημαίνοντας, όπως αναμενόταν, ότι η παράταξη θα ψηφίσει την κύρωση των σχετικών συμβάσεων που αναμένονται στη Βουλή. 

«Πρόκειται για κακή συμφωνία, που παραμένει κακή, ωστόσο το κράτος έχει συνέχεια και η χώρα μας δεν μπορεί να ξεφτιλιστεί», ήταν η αποστροφή της κ. Γεννηματά, που υπογράμμισε, πάντως, ότι η Χαρ. Τρικούπη θα επιτηρεί την εφαρμογή της, την ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων και την τήρηση των δεσμεύσεων απέναντι στην ελληνική πλευρά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή