Ερντογάν: «Δεν επιθυμούμε τη σύγκρουση αλλά ούτε και καταπάτηση των δικαιωμάτων μας»

Ερντογάν: «Δεν επιθυμούμε τη σύγκρουση αλλά ούτε και καταπάτηση των δικαιωμάτων μας»

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν επιθυμούμε τη σύγκρουση αλλά ούτε και την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στην τουρκική Βουλή και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες που έχει στο μενού και τις εντάσεις στην περιοχή.  

«To τουρκολιβυκό μνημόνιο είναι η απάντησή μας στην προσπάθεια να μας εξαφανίσουν από τη Μεσόγειο» υποστήριξε χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ότι «θέλουμε διάλογο για να αποφευχθεί η σύγκρουση στη Μεσόγειο». 

«Η Ανατολική Μεσόγειος είναι ένας από τους σημαντικότερους αγώνες μας. Δε θέλουμε σύγκρουση, αλλά ούτε να καταπατήσουν τα δικαιώματά μας» ανέφερε.

Η Σύνοδος είναι αφιερωμένη στις διεθνείς σχέσεις, αλλά και οι απειλές οι οποίες πλανώνται επάνω από το σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης που συμφωνήθηκε τον Ιούλιο θα βρίσκονται επίσης στην ατζέντα των συνομιλιών.

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα έχουν σήμερα συνομιλίες εξ ολοκλήρου αφιερωμένες στην Τουρκία, μετά την κλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο.

Χθες, παραμονή της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ κάλεσε την Αγκυρα να επιδείξει «εποικοδομητική» στάση στην διευθέτηση των διαφορών με την Αθήνα και την Λευκωσία για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, επισείοντας παράλληλα την απειλή των κυρώσεων κατά του τουρκικού καθεστώτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή