Κεραμέως: Καλύτερο σχολείο με κλειστές αίθουσες δεν γίνεται

Κεραμέως: Καλύτερο σχολείο με κλειστές αίθουσες δεν γίνεται

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις δηλώσεις στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφορικά με τις καταλήψεις σχολείων, απάντησε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Αναλυτικότερα, η κυρία Κεραμέως δήλωσε ότι «από τον ΣΥΡΙΖΑ τα σχολεία γίνονται αντιληπτά ως πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης» και οι μαθητές ως ευκαιρία κομματικής πελατείας».

Τόνισε, δε, πως «όταν η αυτονόητη ανάγκη κάλυψης των χαμένων διδακτικών ωρών και η πρόσβαση στην εκπαίδευση βαφτίζεται “καταστολή”, κάτι δεν πάει προφανώς καλά».

«Δεν ενδιαφέρουν οι ανάγκες και η μόρφωσή τους (σ.σ. των μαθητών), ούτε και οι θυσίες των γονιών τους. Προέχει η συστηματική παραπληροφόρηση και η καπηλεία των προβληματισμών και των ελπίδων τους στο βωμό του κομματικού οφέλους. Γι’ αυτό και προτιμούν το χειρότερο όλων των σχολείων: το κλειστό» επεσήμανε.

«Αποτελεί χρέος να αφουγκραζόμαστε αγωνίες, να προσαρμοζόμαστε στην υγειονομική κρίση και να αναζητούμε λύσεις» πρόσθεσε. 

«Πολλά μπορούν να γίνουν στα σχολεία μας για να ανταποκριθούν στις μεγάλες δυνατότητες των μαθητών και τις προσδοκίες όλων, για να γίνουν καλύτερα. Αλλά καλύτερο σχολείο με κλειστές αίθουσες δεν γίνεται» κατέληξε η κυρία Κεραμέως.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή