Άγκυρα: Η επιβολή κυρώσεων «δεν θα μας αποτρέψει»

Άγκυρα: Η επιβολή κυρώσεων «δεν θα μας αποτρέψει»

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία θα ήταν ακόμη πιο αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της στην ανατολική Μεσόγειο αν η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίσει τελικά να της επιβάλει κυρώσεις, ανέφερε αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Με φόντο τη συμφωνία που επήλθε μετά από τις πολύωρες διαβουλεύσεις των 27 κρατών – μελών της Ε.Ε. ο Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε – υπό τον όρο της ανωνυμίας – ότι οι κυρώσεις δεν θα εμποδίσουν την Τουρκία και ότι θα θέσουν σε κίνδυνο τον προγραμματισμένο διάλογο μεταξύ της Άγκυρας και της Αθήνας.

Αναφερόμενος στις διερευνητικές συνομιλίες με την Αθήνα, η ίδια πηγή σημείωσε πως αποτελούν μία προσπάθεια «να έρθει η Ελλάδα στο τραπέζι του διαλόγου» και εξέφρασε την ελπίδα «να επαναληφθούν σύντομα».

Ωστόσο, όπως επισήμανε ο Τούρκος αξιωματούχος, «αν η Ε.Ε. επιβάλει κυρώσεις, αυτό δεν θα μας αποτρέψει. Αντίθετα, αυτό θα αύξανε την αποφασιστικότητά μας και θα ήταν μία αρνητική στάση από πλευράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είπε.

Συμπλήρωσε ακόμη πως η Τουρκία «θα συνεχίσει το υπεράκτιο πρόγραμμά της» και πως οι κυρώσεις «δεν θα την αποτρέψουν από το να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή