Mετακλητή στο γραφείο του Μιχαλολιάκου η Ελένη Ζαρούλια

Mετακλητή στο γραφείο του Μιχαλολιάκου η Ελένη Ζαρούλια

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονες συζητήσεις και προβληματισμό για ορισμένες διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής πυροδότησε –παραμονές της δικαστικής απόφασης για τη Χρυσή Αυγή– ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλια ως μετακλητής υπαλλήλου του συζύγου της και γραμματέα του κόμματος, Νίκου Μιχαλολιάκου. Αν και ο διορισμός της από τη Βουλή υλοποιήθηκε βάσει των –από το 1997– προβλέψεων του Κανονισμού για έναν μετακλητό στο εκτός Κοινοβουλίου γραφείο εκάστου πρώην προέδρου Κοινοβουλευτικής Ομάδας, το momentum και το πρόσωπο προκάλεσαν δυσφορία.

«Είναι κάτι που “καλώς ή κακώς” δικαιούται βάσει Κανονισμού και το πρόσωπο είναι της απολύτου επιλογής των πρώην προέδρων Κ.Ο. και όχι του προέδρου της Βουλής», ανέφεραν στην «Κ» κύκλοι του Κωνσταντίνου Τασούλα, επιθυμώντας να καταδείξουν ότι ήταν υποχρεωμένος να κινηθεί θεσμικά παρά την ηθική και πολιτική 
του διαφωνία. 

Ως προς τη χρονική συγκυρία, σημείωναν ότι το αίτημα κατατέθηκε 1/9/2020 και συνεπώς είχε ήδη παρέλθει η προθεσμία 20 ημερών για τη διεκπεραίωση που επιβάλλει ο κώδικας διοικητικής διαδικασίας.

Για απόφαση του κ. Τασούλα που προκάλεσε ερωτήματα και «έκπληξη σε κάθε δημοκρατικό πολίτη» έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας πως, ενόψει της απόφασης του δικαστηρίου, «ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης προσπαθεί απεγνωσμένα να βολέψει τους δικούς του ανθρώπους». Κατά πληροφορίες, η θέση κατέστη κενή κατόπιν αιτήματος Μιχαλολιάκου για άρση του προηγούμενου διορισμού. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή