Στ. Πέτσας: Όποιες ΜΚΟ λειτουργούν παράνομα και παρασιτικά θα αντιμετωπίζουν τη Δικαιοσύνη

Στ. Πέτσας: Όποιες ΜΚΟ λειτουργούν παράνομα και παρασιτικά θα αντιμετωπίζουν τη Δικαιοσύνη

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως μία από τις βασικές παραμέτρους της πολιτικής της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, αποτελεί η ανάσχεση των ροών και ο έλεγχος εμπλεκόμενων ΜΚΟ σε παράνομες ενέργειες, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Για τον σκοπό αυτό η κυβέρνηση προχώρησε στη δημιουργία Μητρώου ΜΚΟ διακηρύσσοντας την αποφασιστικότητά της να προχωρήσει στο διαχωρισμό της ήρας από στάρι, να ενισχύσει τη συνεργασία της με οργανώσεις που προσφέρουν θετικό έργο και να αντιμετωπίσει όσες λειτουργούν παρασιτικά», σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Διαβάστε επίσης: Η επιχείρηση «Αλκμήνη» της ΕΥΠ για τις ΜΚΟ

Όπως είπε «για να αποκαλυφθούν όσες συνιστούν λύκους ντυμένους με προβιά και φτάνουν ακόμη και στο σημείο να ασκούν κατασκοπεία σε βάρος της χώρας μας. Στο πλαίσιο αυτό, ύστερα από πολύμηνη, μεθοδική και συστηματική προσπάθεια, οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και το Λιμενικό Σώμα, οδηγήθηκαν στον εντοπισμό τεσσάρων ΜΚΟ, με ευρωπαϊκή ταυτότητα, τριάντα τριών μελών τους και δύο ακόμη αλλοδαπών που – σε αντίθεση με τους διακηρυγμένους στόχους τους- μεθόδευσαν παράνομη διακίνηση μεταναστών από τα τουρκικά παράλια στα ελληνικά νησιά. Προς το σκοπό αυτό, γνωστοποιούσαν τις θέσεις των σκαφών του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού μας που βρίσκονταν στην περιοχή και εμπλέκονται – κατ’ επέκταση – σε κατασκοπεία σε βάρος της χώρας μας».

Επανέλαβε μάλιστα πως «η θέση της κυβέρνησης ήταν και είναι ξεκάθαρη: Το Κράτος παίρνει στα χέρια του τη διαχείριση του προβλήματος. Όποιες ΜΚΟ λειτουργούν νόμιμα και θέλουν πραγματικά να συμβάλουν είναι ευπρόσδεκτες. Όποιες όμως, λειτουργούν παράνομα, παρασιτικά και σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων, θα εντοπίζονται από τις Αρχές και θα αντιμετωπίζουν τη Δικαιοσύνη. Η περίοδος που θεωρούσαν την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι έχει τελειώσει. Ο Ένοπλες Δυνάμεις, η Αστυνομία, το Λιμενικό και η ΕΥΠ έχουν εντολή από τον Πρωθυπουργό να φυλάττουν αποτελεσματικά τα σύνορά μας που είναι και εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Απέδειξαν πολλές φορές έως τώρα την ικανότητα, την αξιοσύνη, την αποτελεσματικότητά τους. Και αυτό θα συνεχίσουν απέναντι σε κάθε παρανομία, σε κάθε επιβουλή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή