Κομισιόν: «Eυπρόσδεκτο βήμα» η αποχώρηση του Γιαβούζ

Κομισιόν: «Eυπρόσδεκτο βήμα» η αποχώρηση του Γιαβούζ

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Eυπρόσδεκτο βήμα» χαρακτήρισε η Κομισιόν την αποχώρηση του «Γιαβούζ» τονίζοντας ότι αναμένονται περαιτέρω αντίστοιχα βήματα.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Πίτερ Στάνο κατά την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων σημείωσε ότι «η αποχώρηση του “Γιαβούζ” αποτελεί ακόμη ένα ευπρόσδεκτο βήμα προς την αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο και ελπίζουμε να δούμε όμοια βήματα προς αυτή την κατεύθυνση όπως υπογράμμισαν οι ηγέτες (κατά τη Σύνοδο Κορυφής)».

Σημειώνεται ότι το τουρκικό σκάφος, το οποίο εγκατέλειψε χθες τη θέση του νοτιοδυτικά της Κύπρου, έχει φτάσει στις τουρκικές ακτές, σύμφωνα με τον ιστότοπο στοιχείων ναυσιπλοΐας Refinitiv Eiko.

Σε μια πρώτη ανάγνωση, η αποχώρηση συνδέεται με τα όσα φαίνεται να διημείφθησαν στο παρασκήνιο καθώς και το ρόλο που διαδραμάτισε ο γερμανικός παράγοντας με αποκορύφωμα το πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή