Μήνυμα πατριωτισμού από την Κάρπαθο

Μήνυμα πατριωτισμού από την Κάρπαθο

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά το Καστελλόριζο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου βρέθηκε στην Κάρπαθο, καθώς η στρατηγική του Προεδρικού Μεγάρου είναι να δίνει η Πρόεδρος το «παρών» σε εστίες του ακριτικού τόξου που εκτείνεται από τη Θράκη έως την Κύπρο. Δεν είναι τυχαίο ότι στη Θράκη βρέθηκε τον Μάιο, στη Λέσβο τον Αύγουστο και στην Κύπρο την περασμένη εβδομάδα. Στο πλαίσιο αυτό η επίσκεψη στην Κάρπαθο, που έγινε έπειτα από πρόσκληση του δημάρχου Γ. Νισύριου, με αφορμή τον εορτασμό της 76ης επετείου του Επαναστατικού Απελευθερωτικού Κινήματος Καρπάθου, κρίνεται επιτυχημένη. Μετά τη χθεσινή δοξολογία στην οποία παρέστη, η Πρόεδρος προέβη στην εξής δήλωση: «Με ιδιαίτερη χαρά τιμώ μαζί σας την 76η επέτειο της απελευθέρωσης της Καρπάθου. Τιμώ την τόλμη και τη γενναιότητα των κατοίκων του νησιού που, λίγοι στον αριθμό αλλά με υψηλό φρόνημα, ύψωσαν την ελληνική σημαία και κατέκτησαν την ελευθερία τους, πρώτοι από όλα τα Δωδεκάνησα. Στη σημερινή συγκυρία, το παράδειγμα των νησιωτών μας, η αυταπάρνηση και ο πατριωτισμός τους είναι πηγή έμπνευσης για όλους τους Ελληνες».

Η κ. Σακελλαρόπουλου βρισκόταν στην «ουρανοφίλητη», όπως τη χαρακτήρισε, Κάρπαθο ήδη από την Κυριακή. Επισκέφθηκε την Ολυμπο και το Μεσοχώρι, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του σμηναγού Κων. Ηλιάκη, ξεναγήθηκε στο Αρχαιολογικό και Ιστορικό Μουσείο και τέλος, μετέβη στο δημαρχείο όπου ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότις Καρπάθου. Στην αντιφώνησή της απέδωσε έμφαση σε ιστορικές όψεις του νησιού και είπε: «Καταφέρατε, οι Καρπάθιοι, να διαφυλάξετε με τόσο σθένος την εθνική και πολιτισμική σας ταυτότητα και ενσαρκώσατε το όραμα της ελευθερίας. Ο τόπος σας αποτέλεσε και αποτελεί μοναδικό δείγμα διατήρησης του λαϊκού πολιτισμού, χωρίς ωστόσο να χαρακτηρίζεται από συντήρηση, στασιμότητα και αντίδραση προς την πρόοδο, αλλά από δυναμισμό και πνεύμα ανανέωσης και δημιουργίας». Mε αφορμή την επέτειο της Απελευθέρωσης, επισκέφθηκε την Κάρπαθο και ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης, ο οποίος κατάγεται από το νησί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή