Δεύτερος γύρος στον ΣΥΡΙΖΑ με Ευκλ. Τσακαλώτο

Δεύτερος γύρος στον ΣΥΡΙΖΑ με Ευκλ. Τσακαλώτο

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τη νέα παρέμβαση του τέως υπουργού Οικονομικών, ακόμα και οι πιο αισιόδοξοι στην Κουμουνδούρου δεν έχουν πλέον αμφιβολία πως το σίριαλ Τσίπρα – Τσακαλώτου έχει ακόμα πολλά επεισόδια μπροστά του. Αρκετοί «κομματικοί» εξακολουθούν να ανησυχούν πως, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για μετατόπιση προς το Κέντρο, η αξιωματική αντιπολίτευση μετατρέπεται σε μια αρχηγική παράταξη αν δεν έχει ήδη γίνει. Εχοντας περάσει αμέτρητες ώρες μέσα στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο άτυπος επικεφαλής των «53+» φαίνεται πως έχει υιοθετήσει την τακτική «καρότο και μαστίγιο» που πρόσφατα επιβλήθηκε στην Τουρκία. Απέναντι στην κυβέρνηση οι τόνοι θα ανεβαίνουν –χθες μάλιστα εξέδωσε κοινή ανακοίνωση με την Εφη Αχτσιόγλου– και παράλληλα σε επιλεγμένες χρονικές περιόδους θα συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για τις αλλαγές που προωθούνται στο κόμμα.

Παραμένοντας στην ίδια γραμμή, ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε στο «Βήμα» πως «το αρχηγικό κόμμα –που άλλωστε δεν είναι και στις προθέσεις του Αλέξη– είναι στα αζήτητα της Ιστορίας». Το debate για άλλη μία φορά δεν απεφεύχθη, με τον Παύλο Πολάκη να συντηρεί τη βεντέτα του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο μέσω Facebook: «Αρχηγός χωρίς ομάδα είναι μηδέν, αλλά και ομάδα χωρίς αρχηγό είναι επίσης μηδέν!». Μετά το νέο περιστατικό, δύο ερωτήματα απασχολούν τα στελέχη:

– Ποιο θα είναι το μέλλον της σχέσης Τσίπρα – Τσακαλώτου.
– Πότε θα σταματήσουν τα εσωκομματικά βέλη στα socia media.

Προβληματισμός

Τον προβληματισμό πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να μετατραπεί σε αρχηγικό κόμμα έχει εκφράσει αρκετές φορές ο Νίκος Φίλης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και θέλοντας να μη ρίξει λάδι στη φωτιά, δήλωσε: «Αν πάρετε μια συνέντευξη από τον Αλέξη Τσίπρα και του πείτε “θέλετε αρχηγικό κόμμα;” θα πει “όχι, θέλω δημοκρατικό κόμμα”. Ρωτήστε λοιπόν τον Τσίπρα στα συγκεκριμένα ζητήματα, τι λέει; Λέει αυτά που λέει ο Τσακαλώτος».

Χαμηλοί τόνοι

Και επειδή στην Κουμουνδούρου δεν βαριούνται ποτέ, η αμηχανία για την πολυπραγμοσύνη του Αλέξη Γεωργούλη είναι έκδηλη. Ευρωβουλευτής, ηθοποιός, μέλος κριτικής επιτροπής, τώρα και παρουσιαστής. Οπως είχε δημοσιεύσει η «Κ» την Κυριακή, στο τελευταίο Πολιτικό Συμβούλιο ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Σπύρος Δανέλλης τόνισαν πως «δεν είναι δυνατόν με αυτόν τον τρόπο να κερδίσουμε την αξιοπιστία της κοινωνίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας, παρά το ότι απέφυγε στη συνεδρίαση να μιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα, έδειξε με τη στάση του πως αποδοκιμάζει πλήρως αυτές τις συμπεριφορές. Ασυμβίβαστο δεν υπάρχει, και στην Κουμουνδούρου κρατούν χαμηλούς τόνους αυτή τη στιγμή. Η συζήτηση που άνοιξε, πάντως, αφορά τα στελέχη που εισηγήθηκαν να συμπεριληφθεί στην ευρωλίστα ο κ. Γεωργούλης και αν το μοναδικό κριτήριο ήταν η αναγνωρισιμότητά του ως καταξιωμένου καλλιτέχνη.

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία για τη διαδικασία της επιστολικής ψηφοφορίας εξαπέλυσε, τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την εκλογή κοσμητόρων στη Βουλή. Κατηγόρησε την πλειοψηφία ότι έκανε πίσω στην εξ αποστάσεως ψήφο με ηλεκτρονικά μέσα επειδή «τρέμει» την ψηφοφορία για τα τρία μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή