«Γρήγορα βήματα» και αποκλιμάκωση ζήτησε η Μέρκελ από Ερντογάν

«Γρήγορα βήματα» και αποκλιμάκωση ζήτησε η Μέρκελ από Ερντογάν

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Γρήγορα βήματα» προς μια ατζέντα για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας ζήτησε η Αγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και επανέλαβε την ανάγκη να αποκλιμακωθούν οι περιφερειακές εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ, η Καγκελάριος, αναφερόμενη ακόμη στην διένεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, τάχθηκε υπέρ της κατάλυσης του πυρός και υπέρ της έναρξης συνομιλιών με στόχο την ουσιαστική πρόοδο στην Ομάδα του Μινσκ υπό τον ΟΑΣΕ.

Νωρίτερα, σε τοποθέτηση σχετικά με την τηλεδιάσκεψη των δύο ηγετών είχε προβεί και η τουρκική προεδρία, υποστηρίζοντας ότι ο Ερντογάν διεμήνυσε προς τη Γερμανίδα Καγκελάριο πως οι αποφάσεις της Συνόδου δεν είναι επαρκείς για να ξεπεραστούν τα προβλήματα μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας.  

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση, η Αγκυρα ανέφερε πως ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε πυρά κατά της Ενωσης, υποστηρίζοντας πως «υπέκυψε στους εκβιασμούς Ελλάδας και Κύπρου». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή