Τσίπρας: Τελειώσαμε με τη Χρυσή Αυγή, όχι όμως και με τον χρυσαυγιτισμό

Τσίπρας: Τελειώσαμε με τη Χρυσή Αυγή, όχι όμως και με τον χρυσαυγιτισμό

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ικανοποίησή του για τη χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου για την Χρυσή Αυγή εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με την αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ). 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία χαρακτήρισε «ιστορική» την απόφαση, σημειώνοντας πως για να φτάσουμε ως εδώ «υπήρξε και μια συντονισμένη δράση όπου ο κόσμος του πολιτισμού έπαιξε, κατά τη γνώμη μου, πάρα πολύ καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των κοινωνικών συσχετισμών». «Πολλές φορές και οι δικαστικές αποφάσεις έχουν να κάνουν και με τους κοινωνικούς συσχετισμούς», πρόσθεσε.

Βεβαίως», υπογράμμισε, «ας γνωρίζουμε ότι τελειώσαμε με τη Χρυσή Αυγή, αλλά δεν τελειώσαμε με το χρυσαυγιτισμό, με το φασισμό, που βρίσκεται διαρκώς εκεί όπου υπάρχουν επιθέσεις, από τάγματα εφόδου σε μετανάστες, σε πρόσφυγες σε απροστάτευτους ανθρώπους». «Εκεί όπου υπάρχει bullying  απέναντι στην διαφορετικότητα στις γειτονιές μας, στα σχολεία μας», συνέχισε, τονίζοντας ότι «αυτή είναι μια καθημερινή μάχη και ο κόσμος του πολιτισμού έχει να παίξει καθοριστικό ρόλο σε αυτή τη μάχη γιατί είναι μάχη ιδεών».

«Ανάγκη άμεσης και ουσιαστικής στήριξης στους εργαζόμενους του Πολιτισμού»

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε την «ανάγκη άμεσης και ουσιαστικής στήριξης στους εργαζόμενους του Πολιτισμού» αναφορικά με τα «δίκαια αιτήματα και τις διεκδικήσεις» των ανθρώπων του θεάματος, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τα παρακολουθεί στενά από την αρχή της πανδημίας, διότι, όπως ανέφερε, ο χώρος του πολιτισμού έχει υποστεί ίσως τα μεγαλύτερα πλήγματα και στους εργαζόμενους και στις επιχειρήσεις.

«Πριν ξεκινήσει το lock down υπήρξε η μείωση της δραστηριότητας. Σήμερα που δεν υπάρχει lock down κανονικό, παρά μονάχα περιοριστικά μέτρα, εσείς δεν έχετε τη δυνατότητα -κι ούτε όλο το καλοκαίρι είχατε τη δυνατότητα- να δραστηριοποιηθείτε», είπε. Έκανε λόγο για «έλλειμμα πολιτισμικό για την ελληνική κοινωνία» και επισήμανε ότι «συνηθίζουμε να έχουμε στο μυαλό μας μονάχα τους καλλιτέχνες που γνωρίζουμε ως ηθοποιούς, ως τραγουδιστές, ως συνθέτες ή παραγωγούς, αλλά πίσω από τη σκηνή υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που εργάζονται και που σήμερα δεν έχουν ένα εισόδημα». 

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή