Αποχώρησε από την κυπριακή ΑΟΖ το «Μπαρμπαρός»

Αποχώρησε από την κυπριακή ΑΟΖ το «Μπαρμπαρός»

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βόρεια της Κύπρου και με κατεύθυνση προς τα δυτικά πλέει το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός, το οποίο αποχώρησε από την κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκάφος πλέει σε διεθνή ύδατα χωρίς να τραβάει καλώδια για τη διεξαγωγή ερευνών.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει νέα τουρκική NAVTEX που να δεσμεύει νέα περιοχή για έρευνες, ούτε από το εν λόγω πλοίο ούτε από κάποιο άλλο.

Αποχώρησε από την κυπριακή ΑΟΖ το «Μπαρμπαρός»-1

Είχε προηγηθεί, προ ολίγων ημερών, η αποχώρηση του «Γιαβούζ» από την Ανατολική Μεσόγειο.

Υπενθυμίζεται πως το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» έχει ρίξει άγκυρες από τις 5 Οκτωβρίου στο λιμάνι της Tasucu, το οποίο βρίσκεται απέναντι από τα βόρεια παράλια της κατεχόμενης Καρπασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι NAVTEX που είχε εκδώσει η Άγκυρα για δέσμευση της περιοχής για έρευνες, παραμένουν σε ισχύ έως και τις 18 Οκτωβρίου.

Τουρκικό σόου στα Βαρώσια

Η περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου άνοιξε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης προκειμένου να επιτραπεί η διέλευση προς την παραλία των Βαρωσίων. 

Το άνοιγμα της παραλιακής ζώνης των Βαρωσίων δεν συνοδεύτηκε από τις τελετές και τις φιέστες που είχαν προαναγγελθεί, αλλά συμμετείχε σε αυτό ο αυτοαποκαλούμενος πρωθυπουργός Τατάρ.

Όπως μεταδίδει η Καθημερινή Κύπρου, μετά το άνοιγμα της παραλιακής ζώνης του Βαρωσιού, στην περιοχή έσπευσαν τ/κ κτηματομεσίτες, οι οποίοι έθεσαν υπό το μικροσκόπιο τους την περιοχή.

Η νέα τουρκική πρόκληση συνάντησε νέα συντονισμένη αντίδραση Αθηνών και Λευκωσίας.

Με πληροφορίες από Καθημερινή Κύπρου, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή