Εντονοι τριγμοί σε Κουμουνδούρου λόγω Κοντονή

Εντονοι τριγμοί σε Κουμουνδούρου λόγω Κοντονή

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη χειρότερη δυνατή στιγμή ήρθε για τον ΣΥΡΙΖΑ η παραίτηση του Σταύρου Κοντονή από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, με την αξιωματική αντιπολίτευση να ψάχνει απεγνωσμένα να βρει τα πατήματά της. Οι τριγμοί είναι συνεχείς και μετά τους εσωτερικούς δημόσιους καβγάδες μια αποχώρηση ήρθε να «δέσει το γλυκό». Ηταν γνωστό πως ο πρώην βουλευτής βρισκόταν σε τροχιά ρήξης με την Κουμουνδούρου, όταν τον Αύγουστο του 2018 παρέδωσε το χαρτοφυλάκιό του στον Μιχάλη Καλογήρου. Ο ίδιος, πάντως, στην ανακοίνωσή του υποστήριξε πως η παραίτησή του από το κορυφαίο όργανο του κόμματος δεν έχει να κάνει με τις σοβαρές ενστάσεις που είχε και εξακολουθεί να διατηρεί για τον τρόπο ψήφισης και το περιεχόμενο διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα.

Ο πρώην υπουργός ισχυρίστηκε πως η παραίτησή του «σχετίζεται αποκλειστικά με την καταστροφική εσωστρέφεια, τις ομαδοποιήσεις, τους εσωτερικούς μηχανισμούς και τις δημόσιες αντεγκλήσεις στελεχών του κόμματος ενόψει του συνεδρίου και άλλων σοβαρών εσωκομματικών προβλημάτων τα οποία σε μόνιμη βάση συγκροτούν την πλέον αρνητική εικόνα για το κόμμα και την προοδευτική παράταξη».

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να χωνέψουν πως ένας πρώην κορυφαίος υπουργός έδωσε την καλύτερη «πάσα» στην κυβέρνηση να βάλει το κόμμα σε θέση άμυνας και να διευκολύνει τη Ν.Δ. να επαναφέρει τη συζήτηση που αφορά τον Ποινικό Κώδικα. Αυτός είναι ο λόγος που σε υψηλούς τόνους από την αξιωματική αντιπολίτευση σχολίαζαν πως «οι δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή, που υιοθετούν την προπαγάνδα και τα fake news της Ν.Δ., είναι απαράδεκτες και αντικειμενικά εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα εχθρικά προς την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία». Εξίσου αιχμηρή ήταν η απάντηση από τον κ. Κοντονή δείχνοντας πως η κόντρα θα έχει πολλές συνέχειες: «Επιστρέφω αυτούσια στους εκδότες της, την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ως μνημείο συκοφαντίας και σταλινισμού και απαξιώ να τη σχολιάσω». Στον τηλεοπτικό σταθμό Open μάλιστα έκανε λόγο για «άθλιους συκοφάντες και ψεύτες».

Τα «δόντια» του ο Σταύρος Κοντονής τα είχε δείξει από τον περασμένο Φεβρουάριο. Στη δημόσια τηλεόραση είχε «καρφώσει» τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για όσα είχαν κατατεθεί εις βάρος του στην προανακριτική επιτροπή, αδειάζοντας συνολικά την υπερασπιστική γραμμή που είχε ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι σοβαρές καταθέσεις. Εμπεριέχουν από ό,τι έχουμε διαβάσει, παρανόμως διότι η διαδικασία είναι μυστική και άρα δεν ξέρουμε και κατά πόσο ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, πολύ σοβαρά επιβαρυντικά στοιχεία για τον κ. Παπαγγελόπουλο», είχε απαντήσει σχετικά με τις καταθέσεις των δικαστικών λειτουργών. Σε σχέση με τα εσωκομματικά στα τέλη Σεπτεμβρίου ο πρώην υπουργός, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Status 107,7, είχε κάνει λόγο για φέουδα, φαινόμενα αρχηγισμού και λάθη που κακοφορμίζουν και πολλοί στην Κουμουνδούρου σχολίαζαν πως βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός ΣΥΡΙΖΑ. 

Στο Πολιτικό Συμβούλιο

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, με βασικό αντικείμενο τα ελληνοτουρκικά, δεν ήταν λίγα τα στελέχη τα οποία, δείχνοντας την ενόχλησή τους, χαρακτήρισαν «προβληματική τη στιγμή» που επέλεξε να αποχωρήσει. Στην αξιωματική αντιπολίτευση θα αφήσουν τον χρόνο να κυλήσει μιας και το καταστατικό δεν προβλέπει διαγραφές ούτε σε επίπεδο νομαρχιακών επιτροπών όπου αναμένεται να συζητηθεί. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή