Π. Λαφαζάνης: Στίγμα για τον ΣΥΡΙΖΑ τα «σκοτεινά παιχνίδια Τσίπρα με τη Χρυσή Αυγή»

Π. Λαφαζάνης: Στίγμα για τον ΣΥΡΙΖΑ τα «σκοτεινά παιχνίδια Τσίπρα με τη Χρυσή Αυγή»

3' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυρά κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα εκτοξεύει ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, με αφορμή την κόντρα ανάμεσα στην Κουμουνδούρου και τον Σταύρο Κοντονή.

Σε άρθρο του στο Liberal με τίτλο «Τα σκοτεινά παιχνίδια Τσίπρα με τη Χρυσή Αυγή», ο κ. Λαφαζάνης σημειώνει ότι «η παραίτηση του Σταύρου Κοντονή από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως οι δηλώσεις με τις οποίες την συνόδευσε έσκασαν ως πολιτική βόμβα στα ήδη σαθρά θεμέλια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Τονίζει δε ότι «οι “δηλητηριώδεις” αιχμές του Σταύρου Κοντονή με τις οποίες αφήνει να εννοηθεί ότι οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έγιναν, παρά τις επισημάνσεις του ότι ευνοείται με αυτές η υπόδικη ηγεσία της Χρυσής Αυγής, συνιστούν μέγα στίγμα για την σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση. Κι αυτό γιατί παραπέμπουν σε σκοτεινά παιχνίδια και μεθοδεύσεις πολιτικών και εκλογικών σκοπιμοτήτων από μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ασχέτως των ωφελειών που μπορεί να προκύψουν για το ναζιστικό μόρφωμα».

Αναφέρει επίσης ότι «η επιβεβαίωση των κατηγοριών του Σταύρου Κοντονή από τον Νίκο Παρασκευόπουλο ενισχύει αδιαμφισβήτητα την πειστικότητά τους, παρά την άνωθεν “καθοδηγούμενη” διόρθωση των δηλώσεων του τελευταίου. Δυστυχώς οι μακιαβελικές πολιτικές, οι τακτικίστικες κωλοτούμπες και οι κάτω από το τραπέζι συμφωνίες και διεργασίες, των οποίων βασικός αρχιτέκτονας είναι ο Αλ.Τσίπρας, αποτέλεσαν για τον μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, όχι περιστασιακές επιλογές αλλά στρατηγική η οποία βυθίστηκε στο DNA του. Και αυτό έχει κοστίσει θανάσιμα στο πιο σημαντικό για μια πολιτική παράταξη: την αξιοπιστία της».

Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, η χαριστική βολή ήταν «οι εκτιμήσεις του κ. Κοντονή ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας».

«Σπάνια ένα κεντρικό στέλεχος και πρώην υπουργός ενός κόμματος υπογράφει με τόση κατηγορηματικότητα και σαφήνεια την χειρότερη μομφή που μπορεί να αποδοθεί σε ένα κόμμα και η οποία προεξοφλεί το πολιτικό του τέλος. Η ειρωνεία είναι ότι αυτές του οι σωστές διαπιστώσεις γίνονται από τον Στ. Κοντονή, δηλαδή από ένα στέλεχος που βοήθησε σημαντικά το να φτάσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο σημερινό του κατάντημα. Όχι μόνο με την ψήφιση του μνημονίου, αλλά και με την διεξαγωγή των πλειστηριασμών με ηλεκτρονικό τρόπο από τα συμβολαιογραφεία και την μετατροπή του αγώνα όσων προάσπισαν τις πρώτες κατοικίες σε ιδιώνυμο αδίκημα, κάτι το οποίο κόστισε και σε εμένα. Δυστυχώς όλα εδώ πληρώνονται» καταλήγει ο κ. Λαφαζάνης.

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Στ. Κοντονής

Υπενθυμίζεται ότι εκτός ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε ο Σταύρος Κοντονής, με την Κουμουνδούρου να αναφέρει ότι «απεμπόλησε το δικαίωμα να είναι μέλος του κόμματος».

Είχαν προηγηθεί αναφορές του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή για τον νέο Ποινικό Κώδικα, εν αναμονή της ανακοίνωσης των ποινών στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Οι δηλώσεις του κ. Κοντονή προκάλεσαν πολιτική θύελλα, αλλά και την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης να απαντά στην Κουμουνδούρου σε υψηλούς τόνους.

Την Πέμπτη, ο κ. Κοντονής ανέφερε ότι παραιτείται από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, επιμένοντας πως η απόφασή του δεν σχετίζεται με τον νέο Ποινικό Κώδικα. Σημείωσε ότι στην απόφασή του οδηγήθηκε καθώς «το κόμμα, ο τρόπος που οργανώνεται από εδώ και πέρα και οι πολιτικές που εκπονούνται είναι μια εσωκομματική πάλη που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων, του λαού και της κοινωνίας».

Ερωτηθείς για τον νέο Ποινικό Κώδικα, σημείωσε ότι διαφωνούσε σε αρκετά σημεία, αν και -όπως συμπλήρωσε- «κατά 70% είναι μια θετική μεταρρύθμιση». «Είχα πει δημοσίως ότι αυτό το νομοθέτημα εκθέτει την κυβέρνηση (σ.σ. του ΣΥΡΙΖΑ)» πρόσθεσε μεταξύ άλλων. Ακολούθως επεσήμανε πως «σήμερα μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι ορισμένες από τις αλλαγές αυτές έχουν να κάνουν με τη χθεσινή απόφαση (σ.σ. για τη Χρυσή Αυγή) και τις παρεπόμενες ποινές που το δικαστήριο δεν θα επιβάλει, διότι δεν υπάρχουν πλέον στον Ποινικό Κώδικα».

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις δηλώσεις του κ. Κοντονή, ενώ σχολίασε ότι εξυπηρετούν «εχθρικά» πολιτικά συμφέροντα. Ακολούθησε ανακοίνωση του κ. Κοντονή, ο οποίος χαρακτήρισε «μνημείο συκοφαντίας και σταλινισμού» την ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε βραδινές του δηλώσεις ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για «άθλιους συκοφάντες και ψεύτες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή