Πέτσας για διαγραφή Κοντονή, ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή

Πέτσας για διαγραφή Κοντονή, ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η ΝΔ και άλλα κόμματα είχαν προειδοποιήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και τον τότε πρωθυπουργό πως με τις τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα, που ήταν στα σκαριά εκείνη την περίοδο, η Χρυσή Αυγή θα έπεφτε στα μαλακά» υπενθύμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Συμπλήρωσε, δε, ότι «ακόμη και η ίδια η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ επέμενε ότι αυτό ήταν ένα δώρο προς τη Χρυσή Αυγή».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, στην ερώτηση «γιατί δεν έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ κάποιες αλλαγές από τότε που ανέλαβε την εξουσία», ο κ. Πέτσας απάντησε «με αντισυνταγματικές και πρόχειρες τροπολογίες δεν θα πετάξουμε την μπάλα στο μέλλον και θα ξεχάσουμε το παρελθόν».

«Αυτό που έχει σημασία αυτή τη στιγμή είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο κενό όσον αφορά τη δίκη της ΧΑ» τόνισε και συνέχισε λέγοντας ότι αφού ανακοινωθούν οι ποινές, θα επανεξεταστεί το πλαίσιο, ώστε να τροποποιηθούν κάποιες διατάξεις στο μέλλον να αντιμετωπίζονται πιο σωστά ανάλογα θέματα.

«Ζητήσαμε από τον κ. Τσίπρα να τοποθετηθεί σε όσα είπε ο κ. Κοντονής. Τα οποία όμως δεν ήταν έκπληξη ούτε για σας, ούτε για όλους τους Έλληνες που δεν είναι λωτοφάγοι. Αντί αυτού είδαμε κάποια συντροφικά μαχαιρώματα που κατέληξαν στη διαγραφή του κ. Κοντονή» ανέφερε σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του Στ. Κοντονή.

«Είναι προφανές ότι κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα θεωρούσαν ότι μπορούν να συνεργάζονται αλα καρτ (Το “συνεργάζονται” το βάζω σε εισαγωγικά για να μην υπάρχει παρεξήγηση στη Βουλή) χρησιμοποιώντας ευπρόσδεκτες ψήφους όταν βόλευε και αφήνοντας τες στην άκρη όταν δεν βόλευε. Εμείς λέμε ότι η καταδίκη πρέπει να είναι καθολική, να μην υπάρχει κανένα περιθώριο ηθικής ή άλλης νομιμοποίησης τέτοιων ναζιστικών μορφωμάτων» είπε.

Κλείνοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι το εκλογικό σώμα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων στις τελευταίες εκλογές και ότι στο μέλλον πρέπει να υπάρχει συνεργασία όλων των κομμάτων για τον αποκλεισμό τέτοιων μορφωμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή