ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Αναμένουμε από την Τουρκία την ημερομηνία για τις διερευνητικές

Ν. Δένδιας: Αναμένουμε από την Τουρκία την ημερομηνία για τις διερευνητικές

Η Τουρκία πρέπει να προτείνει τη σχετική ημερομηνία για την έναρξη των διερευνητικών επαφών τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, από το Κόσοβο, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Ερωτηθείς σχετικά με το πότε θα υπάρξει νεότερο για το πότε θα ξεκινήσουν οι διερευνητικές, ο κ. Δένδιας ανέφερε πως ο κ. Τσαβούσογλου, δεσμεύθηκε να προτείνει συγκεκριμένη ημερομηνία.

«Όπως ξέρετε, η επόμενη συνάντηση πρόκειται να γίνει στην Τουρκία. Έτσι είναι η σειρά, η τελευταία είχε γίνει το 2016 στην Αθήνα, οπότε η Τουρκία που πρόκειται να φιλοξενήσει την επόμενη συνάντηση πρέπει να προτείνει και τη σχετική ημερομηνία. Αναμένουμε από την τουρκική πλευρά», πρόσθεσε.  

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στην Πρίστινα, ο κ. Δένδιας τόνισε πως συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή, τον διάλογο Πρίστινας – Βελιγραδίου, αλλά και τις δυνατότητες συνεργασίας με την Ελλάδα. «Την επαύξηση των οικονομικών μας συναλλαγών. Ιδίως, είχαμε συζητήσεις που αφορούν τα θέματα της ενέργειας. Όπως ξέρετε, η κυβέρνηση καταβάλει μία μεγάλη προσπάθεια να καταστεί η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων».

Ο υπουργός Εξωτερικών πραγματοποίησε συνάντηση και με στελέχη της Ελληνικής Δύναμης (ΕΛΔΥΚΟ) στην Πρίστινα, που μετέχει στην KFOR.

Διαβάστε επίσης:

Αναζητείται η ημερομηνία για διερευνητικές

Γερμανικό ΥΠΕΞ: Ικανοποίηση για την επανέναρξη των διερευνητικών   

Συναντήσεις Δένδια για τα Δυτικά Βαλκάνια στην Πρίστινα