ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Κοντονής: Αποδέχομαι τη διαγραφή μου, αυτή είναι η ποιότητά τους

st-kontonis-apodechomai-ti-diagrafi-moy-ayti-einai-i-poiotita-toys-561110800

Νέες βολές κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, μετά την ανακοίνωση της διαγραφής του από την Κουμουνδούρου. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, o πρώην υπουργός δήλωσε ότι αποδέχεται τη διαγραφή του, τονίζοντας ότι «αυτή είναι η ποιότητά τους» και «έτσι έχουν μάθει λειτουργούν» στο πρώην κόμμα του. Ωστόσο, ανέφερε ότι δεν έχει ακόμη ενημερωθεί επισήμως από τον ΣΥΡΙΖΑ για την απομάκρυνση του.

«Δεν είναι κάτι ευχάριστο αλλά ούτε κάτι που θα ανατρέψει τη ζωή μου. Δεν μου το έχει ανακοινώσει κανείς, το είδα στις εφημερίδες και αποδέχομαι την διαγραφή μου, που δεν ξέρω αν έγινε πριν ή μετά τα μεσάνυχτα. Πρόκειται για την πρώτη διαγραφή που γίνεται από το γραφείο Τύπου, αυτές τις περίεργες ώρες. Ας το ανακοινώσουν, για να ξέρω ποια μέρα διαγράφηκα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

Αναφερόμενος στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαγραφή του, η οποία αναφέρει ότι ο ίδιος έθεσε εαυτόν εκτός της παράταξης, ο κ. Κοντονής κάνει λόγο «εκφράσεις πασοκικής έμπνευσης». «Θυμίζει δεκαετία ’80 και τα “ο ένας κατέβηκε από το τρένο”. Εκφράσεις από το παρελθόν. Δεν αντλούν κάτι από το μέλλον, αλλά από το παρελθόν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ανέφερε και πάλι ότι συναντήθηκε την περασμένη Δευτέρα με τον Αλέξη Τσίπρα και του έκανε γνωστή την απόφασή του να αποχωρήσει από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ: «Συζητήσαμε και του είπα ότι είναι αμετάκλητη η απόφασή μου να αποχωρήσω από την ΚΕ. Ο λόγος ήταν κάποια εσωτερικά θέματα. Μια κατάσταση ακραίας εσωστρέφειας, με αναρτήσεις στο Facebook, με προσωπικές επιθέσεις. Εννοώ όλους αυτούς που, με έναν τρόπο πρωτόγνωρο για τα ήθη της Αριστεράς, δημοσιοποιούσαν απόψεις, όταν αυτές στρέφονταν κατά ενός ή άλλου συντρόφου. Με άκουσε και έφυγα. Δεν συνδυάστηκε ποτέ η αποχώρησή μου με το θέμα της δίκης»

«Δεν έχω εκφράσει άποψη ότι υπήρχε πολιτική σκοπιμότητα. Είχα εκφράσει τον φόβο μου ότι αυτή την κατάργηση θα τη βρούμε μπροστά μας στη δίκη της ΧΑ», κατέληξε ο πρώην υπουργός, αναφερόμενος στις αλλαγές τον Ποινικό Κώδικα.