Επιστολή 60 προσωπικοτήτων στον πρωθυπουργό για τον τουρισμό και το περιβάλλον

Επιστολή 60 προσωπικοτήτων στον πρωθυπουργό για τον τουρισμό και το περιβάλλον

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστολή που υπογράφεται από 60 σημαίνουσες προσωπικότητες και φίλους της Ελλάδας, που καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα, από την προστασία του περιβάλλοντος και τον πολιτισμό ώς το εμπόριο, τη βιομηχανία, τη ναυτιλία, τις υπηρεσίες, τον τουρισμό, τις κατασκευές και τον κόσμο της επιστήμης και της τέχνης, καθώς και δημάρχους εστάλη την περασμένη Τρίτη στον πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς και την Επιτροπή Πισσαρίδη αναφορικά με ένα καίριο ζήτημα, το οποίο μπορεί να υπονομεύσει το μέλλον της χώρας μας.

Η επιστολή συντάχθηκε από τον Μιχαήλ Γ. Ιακωβίδη και την Λυδία Καρρά σε συνεργασία με ομάδα της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Μέσω αυτής η κυβέρνηση καλείται να προσθέσει στο ελληνικό οικονομικό σχέδιο μια σαφή διατύπωση της ανάγκης διαμορφώσεως περιφερειακής και τοπικής αναπτυξιακής στρατηγικής που θα ισορροπεί περιβάλλον και τουρισμό.

Οι σημαίνουσες προσωπικότητες και φίλοι της Ελλάδας επισημαίνουν στην επιστολή ότι ως προς τον τουρισμό, «η κυβέρνηση θα πρέπει να εστιάσει στη βιώσιμη ανάπτυξη έτσι ώστε να μπορέσουμε να κληροδοτήσουμε μια χώρα την οποία δεν θα έχουν αποψιλώσει ασυντόνιστες επενδυτικές πρωτοβουλίες. Η πρόκληση για τη δημόσια διοίκηση είναι μεγάλη, αλλά μεγάλο είναι και το διακύβευμα».

Ακολουθεί η επιστολή. 

Επιστολή 60 προσωπικοτήτων στον πρωθυπουργό για τον τουρισμό και το περιβάλλον-1
Επιστολή 60 προσωπικοτήτων στον πρωθυπουργό για τον τουρισμό και το περιβάλλον-2

 

Επιστολή 60 προσωπικοτήτων στον πρωθυπουργό για τον τουρισμό και το περιβάλλον-3
Επιστολή 60 προσωπικοτήτων στον πρωθυπουργό για τον τουρισμό και το περιβάλλον-4
Επιστολή 60 προσωπικοτήτων στον πρωθυπουργό για τον τουρισμό και το περιβάλλον-5

 

Επιστολή 60 προσωπικοτήτων στον πρωθυπουργό για τον τουρισμό και το περιβάλλον-6

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή