Βέμπερ στην «Κ»: Απόσυρση ή κυρώσεις

Βέμπερ στην «Κ»: Απόσυρση ή κυρώσεις

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρέμβαση μέσω της «Κ» για το θέμα της νέας τουρκικής NAVTEX κάνει ο Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο κ. Βέμπερ, που επανειλημμένως στο παρελθόν έχει ζητήσει από την Ε.Ε. να τηρήσει μια πιο σθεναρή στάση απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, δηλώνει:

«Στέλνοντας ξανά στη θάλασσα το “Ορούτς Ρέις”, η Τουρκία εκ νέου υπονομεύει τις προσπάθειες αποκλιμάκωσης της έντασης στην Ανατ. Μεσόγειο. Αντιμέτωπη με τις μόνιμες προκλήσεις και επιθέσεις των οποίων έχουμε γίνει μάρτυρες το τελευταίο δίμηνο, η ελληνική κυβέρνηση έχει υπάρξει ιδιαίτερα εποικοδομητική και λογική στην προσέγγισή της. Είναι πλέον προφανές ότι ο Ερντογάν έκανε μια κίνηση αποκλιμάκωσης μόνο για να αποφύγει τις κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Για τον λόγο αυτό, είναι επείγον το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στο τέλος της εβδομάδας να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Καλέστε το “Ορούτς Ρέις” πίσω στο λιμάνι και αρχίστε τις συνομιλίες ή θα υποστείτε κυρώσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή